Film van de maand #43 Vrolijk pasen!

1
31-03-2024
  • film van de maand
  • Tilburg
  • BrabantinBeelden
  • filmcollectie

Vrolijk pasen! Een feestdag van bezinning, de start van het voorjaar, een gezellig familiediner of een gewone zondag. Het paasfeest heeft vele betekenissen en wordt door iedereen anders gevierd (of juist niet gevierd). Hoe je paasdagen er ook uitzien, met de film van deze maand mogen we in ieder geval aanschuiven aan de paastafel van de Tilburgse familie Leermakers in de jaren zeventig. 

Paasbest met de familie

De film opent met een prachtig gedekte paastafel. Waarop een enorme bos narcissen de show steelt. Wie goed kijkt ziet chocolade eieren en haasjes tussen vrolijke paasdecoraties. Het mooie stilleven blijft niet lang in stand, want al snel schuift de familie Leermakers aan tafel. 

Er wordt echter niet alleen gegeten, want uiteraard moeten ook eieren gezocht worden. We zien de hele familie in de tuin. Allen netjes gekapt en op hun paasbest gekleed. We krijgen hier een mooi kijkje in de mode van de jaren zeventig. Van bloementjesjurken tot 

Daarnaast laat de film fijne voorjaarsbeelden zien. Die voor nu vooral doen smachten naar zonnige dagen. 

De tekst gaat verder onder het fragment.

Meer zien?

Deze film is een fragment uit een langere familiefilm (zie hier). Met daarin andere feestdagen, maar ook een mooie gildeoptocht. Wist je dat dit laatste evenement al eens Film van de Maand is geweest?! Lees hier verder.

Wil je de hele collectie van de familie Leermakers zien? Neem dan eens een kijkje op onze beeldbank of op www.brabantinbeelden.nl

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag