Vrijwilligers bij het archief

36
15-07-2015
 • conservering
 • bevolkingsregisters
 • burgerlijke stand
 • bidprentjes
 • vrijwilliger
 • vrijwilligers
Vrijwilligers 2017 klein

Regionaal Archief Tilburg maakt al jaren dankbaar gebruik van de belangeloze inzet van vrijwilligers. Zonder onze vrijwilligers zou deze website een stuk minder informatie bevatten. Ze zijn langzaamaan uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van onze organisatie.

Een groep vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg is vooral actief met het invoeren van  namen in de genealogische database uit de burgerlijke stand, bidprentjes  en bevolkingsregisters. Een andere groep helpt mee met het beschrijven van de foto's in de fotodatabase. Maar ook bij het schoonmaken en verpakken en verder toegankelijk maken van archieven is er een plaats voor vrijwilligers. Er is ook een aantal vrijwilligers actief die heel goed oude handschriften kan lezen. Zij beschrijven oude aktes en oorkonden zodat iedereen kennis kan nemen van de inhoud.

Uiteraard gebeuren al deze werkzaamheden onder begeleiding van een medewerker van Regionaal Archief Tilburg. Daarnaast is er ook een coördinator van de vrijwilligers: Stef Uijens. Hij onderhoudt de contacten met de vrijwilligers en zorgt ervoor dat ze nieuwe bronnen tot hun beschikking krijgen.  

Wij werken met een vrijwilligerscontract zodat vastgelegd is wat ieders rechten en plichten zijn.

Momenteel zijn er geen vacatures voor vrijwilligersplaatsen. Heb je vragen? Neem dan contact op met Stef Uijens.

 

 

1 comment

Reageren
 1. Vincent | Nov 28, 2020
  Geacht archief Tilburg, we houden komende week een veiling waarin we een groot aantal tekeningen van Jaap van Dam veilen, evenals een persoonlijk archief met foto's. Daartussen bevinden zich veel foto's van de opbouw en volledige versie van decors voor de tentoonstelling "Stad Tilburg 1934" die van Dam maakte. Spijtig genoeg zijn we vergeten u al eerder aan te schrijven. Mocht u toch interesse hebben kan face-time oid natuurlijk prima voor de veiling. Hier is een link naar de pagina http://www.zwiggelaarauctions.nl/index.php?p=a&select=69,673,29578

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag