#4 Verbouwing Kazernehof: lichtstraten en start 2e fase

3
09-03-2022
  • lichtstraten
  • bibliotheek
  • studiezaal
  • verbouwing
  • dakrenovatie

Verbouwing steigers voorkantDe 1e fase van de dakrenovatie verloopt voorspoedig en zal binnenkort worden afgerond, met dank aan het droge en zonnige weer van de afgelopen tijd. Dat betekent dat het dak aan het lange gedeelte van ons gebouw aan de Kazernehof én aan de kant van de Huzarenstraat helemaal voorzien is van een isolatielaag, nieuwe daklatten en folie, waardoor het dak als het ware wat dikker is geworden. Nu is begonnen met de voorbereiding van de 2e fase van de dakrenovatie. Dat is aan de voorkant van ons gebouw en het gedeelte aan de Jan Aartestraat. Zoals je kunt zien zijn de steigers al geplaatst bij de voordeur, maar wel zodanig dat iedereen er veilig in en uit kan gaan.

Daarnaast speelt er nog iets anders en dat zijn de ramen in de studiezaal en bibliotheek, de zogenaamde lichtstraten. Deze zouden op 2 en 3 maart eruit worden gehaald, maar bomen in de straat gooiden roet in het eten. De vrachtwagen met daarop een kraan kon niet tussen de bomen steeds heen en weer manoeuvreren en toen is besloten om te stoppen met deze actie. Dat betekent dat er opnieuw een vergunning aangevraagd moest worden en het versturen van een nieuwe bewonersbrief. Dat laatste zal volgende week gebeuren, want inmiddels is een nieuwe datum geprikt: 21 en 22 maart. Op beide dagen zullen twee straten worden afgesloten en komt er een mobiele torenkraan te staan in de Ordonnansenstraat. Verbouwing studiezaal steigersEen hele operatie die in de buurt wat teweeg zal brengen, vandaar ook de bewonersbrief. Als de lichtstraten eruit gehaald zijn, dan wordt begonnen met het verbeteren van de afwatering in studiezaal en bibliotheek. Nadat de vloeren eerder werden afgedekt zijn daar inmiddels ook al steigers geplaatst.

Al met al levert bovenstaande een vertraging op van drie weken en dat betekent dat de oplevering niet op 23 mei, maar op 14 juni zal plaatsvinden. Wordt vervolgd.

2 reacties

Reageren
  1. Rob | Mar 17, 2022
    Marie-José je kunt niet langskomen, maar je kunt wel zoeken op personen via de website en je kunt ook vragen stellen via de chat: maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur
  2. Marie-Jose | Mar 15, 2022
    goedemiddag, betekent bovenstaande dat je niet langs kunt komen als je informatie over je (voor)ouders zoekt? Mvg marie-jose philippart

    Reageren

    Contact en informatie
    sluit Hulp nodig?
    We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
    Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

    sluit Online op dit moment
    chatOnline -
    Stel een vraag