#1 Verbouwing Kazernehof: We zijn begonnen!

1
22-12-2021
 • voorzetwand
 • groenvoorziening
 • dakrenovatie
 • verbouwing

Voorzetwand zolderRegelmatig zullen we je op de hoogte brengen van de grondige renovatie die ons gebouw aan de Kazernehof op dit moment ondergaat. Want ons markante gebouw, een rijksmonument, krijgt aan de buitenkant een volledig nieuw en duurzaam dak en worden op zolder de zijmuren voorzien van een geïsoleerde voorzetwand. Daarnaast wordt aan de binnenkant de afwatering van regenwater aangepast in de ruimtes van de bibliotheek en de studiezaal, zodanig dat de afvoercapaciteit verhoogd wordt. Als gevolg van deze verbouwing is het onmogelijk het gebouw open te houden voor bezoekers van de studiezaal. Daarom zijn we ook vanaf deze maand gesloten tot en met mei 2022. Al tijden waren er plannen om dit aan te passen in verband met de huidige en toekomstige weersomstandigheden. Nu is het dan zover!

Groenvoorziening KazernehofBegin deze maand zijn de voorbereidingen van de verbouwing getroffen en zijn er bouwhekken geplaatst op de parkeerplaats van Regionaal Archief Tilburg en kan er sindsdien niet meer geparkeerd worden. Vervolgens zijn ook alle groenvoorzieningen voor het pand weggehaald, zodat er straks veilig met steigers gewerkt kan worden. Zodra deze verbouwing klaar is keert de groenvoorziening terug, maar niet meer tegen het pand aan zoals voorheen. Wat voor beplanting het wordt moet nog bepaald worden.

Inmiddels is een begin gemaakt met het plaatsen van de voorzetwanden op zolder. Een gedeelte daarvan is al gedaan en vanaf 10 januari wordt daar aan verder gewerkt. Op die dag gaat de BAM ook starten met het plaatsen van steigers rondom het gebouw in verband met de dakrenovatie. Kortom, we zijn begonnen!

1 comment

Reageren
 1. Rob | Dec 22, 2021
  Eindelijk! En nu maar hopen dat het de komende maanden niet flink gaat vriezen, want dan zitten de bouwvakkers in de vorstverlet en gaat het archief pas in september weer open.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag