Archief schepenbank Oosterhout tijdelijk niet te raadplegen

0
21-07-2020
  • online
  • Oosterhout
  • schepenbank
20160909_150807Regionaal Archief Tilburg timmert hard aan de weg om alle oude archieven van voor 1811 te digitaliseren. Dat betreft de schepenbankarchieven met informatie over o.a. rechtspraak en voogdij en de dorpsbesturen met informatie over o.a. belastingen en armenzorg.
Alle notariële archieven staan al sinds juli 2018 gescand online.

In die reeks is nu het archief van de schepenbank Oosterhout aan de beurt. Het archief is in de afgelopen maanden gerestaureerd en opnieuw verpakt en deels geïnventariseerd. Na deze voorbereidingen is de tijd aangebroken om het archief te gaan digitaliseren. Dat betekent wederom een aantal lege planken in het depot. 

Vanaf 6 augustus is het archief niet meer aanwezig en verhuist het naar het scan bedrijf. Daar zal het mogelijk tot het eind van het jaar staan om gescand te worden.
Vervolgens komt het digitaal beschikbaar op onze website. Dan kun je vanaf je bureaustoel, bank, tuinset of vakantieadres de geschiedenis van Oosterhout 24/7 bestuderen.

Tot die tijd helaas geen onderzoek mogelijk. Houdt er rekening mee voor het geval je nog snel wat wilt uitzoeken. Het kan nog heel even. 

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag