College uit Hilvarenbeek komt hun topstuk bekijken

6
12-07-2019
bezoek Ben W Hilvarenbeek 1Onlangs presenteerden we een bijzondere vondst dat gevonden is in een register uit Hilvarenbeek. Zó bijzonder dat het gehele College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hilvarenbeek op bezoek kwam om het stuk te bekijken en het bijzondere verhaal erachter te horen. Dinsdag 9 juli 2019 stonden zij oog in oog met dit stukje perkament van grote historische waarde.

Burgemeester Nuijten, wethouders Van de Loo, Van de Put, Overmans, gemeentesecretaris Jansen en hun collega's Van Herk en Smolders kregen eerst een kennismaking met het archief en onze werkzaamheden.

bezoek Ben W Hilvarenbeek 2
Stef Uijens en Daan Doesborgh, ondertussen met internationale bekendheid vanwege het Medieval Congres in Leeds, deden daarna verslag van hun vondst, maar legden ook helder uit hoe het verdere onderzoek is verlopen. Door alle eerdere presentaties die ze hebben gehouden en verdere kennis die zij hebben opgedaan, is hun verhaal steeds uitgebreid met nieuwe inzichten en ook met nieuwe afbeeldingen van het multispectral imaging. Zij hadden nu zelfs 'bewegend beeld' dat aantoonde hoeveel meer van de tekst te zien is door onderzoek met moderne technieken.

bezoek Ben W Hilvarenbeek 3We sloten het bezoek af met een bezoek aan het depot, waar een zeer ruime selectie uit de archieven van de gemeente Hilvarenbeek lag uitgestald. 

We zijn blij met de aandacht vanuit Hilvarenbeek voor hun historische collectie. Met een burgemeester die stamboomonderzoek verricht naar zijn eigen familie, zit dat uiteraard wel heel goed!2 reacties

Reageren
 1. jojanneke | Jul 12, 2019
  @ Ted, Heel graag gedaan. Groeten, Jojanneke van Zandwijk
 2. Ted | Jul 12, 2019

  Dank voor de gastvrije ontvangst en interessante middag 

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag