TilburgWiki doorbreekt grens van 10 miljoen bekeken pagina's

6
22-06-2017
  • mijlpaal
  • Raamsdonksveer
  • Geertruidenberg
  • Udenhout
  • Tilburg
  • wiki
TilburgWIKI-logoVandaag is het aantal wikipagina's dat is bekeken in onze TilburgWiki door de grens van 10 miljoen gegaan. Een formidabel aantal.

In 2009 startte Regionaal Archief Tilburg met de eerste wiki naar aanleiding van het project Geboren in 1809. In die wiki kwamen de ruim 300 personen te staan die in 1809 in Tilburg waren geboren. 

Twee jaar later kwam daar de TilburgWiki voor in de plaats. De TilburgWiki is de plaats voor encyclopedische informatie over Tilburg. Iedereen kan er aan meewerken. In de TilburgWiki kreeg de inhoudelijke neerslag van diverse projecten een plek. Daar horen ook de gegevens uit het project Geboren in 1809 bij en meer recent het onderzoek naar Twee eeuwen Tilburgse Textielfabrieken en de klokken in Tilburg e.o..

In de afgelopen jaren hebben enkele heemkundeverenigingen de wiki gebruikt om er informatie te zetten die dan vervolgens o.a. in een lokale versie van erfgoed op de kaart weer zichtbaar werd gemaakt. De Oudheidkundige kring "Geertruydenberghe", Heemcentrum 't Schoor uit Udenhout en Veers Erfgoed zijn daar actief geworden en leveren een waardevolle aanvulling aan de inhoud van de wiki. Er staan nu bijna 17.500 inhoudelijke pagina's in de TilburgWiki.

De informatie in de TilburgWiki is zeer goed vindbaar via zoekmachine's als Google en het aantal pagina's dat is bekeken groeit daarom sterk. In 2013 werd de miljoenste pageview geteld, in oktober 2015 de 5 miljoenste en vandaag de 10 miljoenste.

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de inhoud van de TilburgWiki en de lokale pagina's daarbinnen weet nu dat het echt zin heeft om er tijd en energie in te stoppen. Het uitbouwen van de informatie blijft mensenwerk en het intern linken van informatie, één van de belangrijkste winstpunten van een wiki, is nog lang niet voltooid. Net zoals het vinden van geschikte, rechtenvrije, illustraties bij de verschillende lemma's.

Alle mensen die meegewerkt hebben aan de inhoud van de TilburgWiki: heel veel dank!
Nog een speciaal woord van dank aan Dennis Dekker die al jarenlang ons en onze gebruikers ondersteunt bij het gebruik van de TilburgWiki.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag