Project over textielfabrieken gaat volgende fase in

6
05-04-2016
  • vrijwilligers
  • participatie
  • textielgeschiedenis
  • Tilburg Wiki
  • Tilburg
  • onderzoek
  • Twee eeuwen Tilburgse textielfabrieken
Afsluiting Twee eeuwen Tilburgse textielfabriekenHet project 'Twee eeuwen Tilburgse textielfabrieken' heeft enorm veel gegevens opgeleverd. Ruim 30 vrijwilligers zijn maanden bezig geweest met het verzamelen van gegevens over textielfabrieken in Tilburg in de 19e en 20e eeuw.
Op donderdag 31 maart 2016 kwam de groep bij elkaar voor een afsluitende bijeenkomst van het eerste deel van het onderzoek. Er was veel dank voor de enthousiaste deelname van de onderzoekers, die gezorgd hebben voor zo'n mooi resultaat. Ook wij als archief hebben veel geleerd van dit onderzoeksproject. Er werd een lezing gegeven door Arjan Barnard over fabrieksschoorstenen. Een kleinere groep gaat nu verder met het verwerken van de vele gegevens in de TilburgWiki.

Afsluitende bijeenkomst Twee eeuwen Tilburgse textielindustrieAl deze verzamelde gegevens kunnen in een latere fase gebruikt worden door onderzoekers. Er is dan te denken aan historisch onderzoek over de groei en teloorgang van de textielindustrie, maar ook over de arbeidsomstandigheden, familiebanden tussen verschillende textielfamilies, achtergronden van de fabriekseigenaren, waar kwamen ze vandaan, waar kwamen hun kinderen terecht, hoe was het leven van de arbeiders, de stopsters, de thuiswevers.

lezing bij bijeenkomst Twee eeuwe Tilburgse textielfabrieken
Omroep Brabant was vorige week aanwezig bij de bijeenkomst. Rob Bartol maakte deze impressie van het project. Morgen, 6 april 2016, is deze ook te zien in het programma Onder Ons van Omroep Brabant.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag