Onze gegevens ook via MyHeritage te bekijken

6
06-11-2015
myheritageAl vanaf augustus 2014 stellen we de persoonsgegevens uit onze collectie beschikbaar via Open Data.
Allerlei aanbieders kunnen onze gegevens daardoor presenteren op hun eigen websites. Doordat onze gegevens elders ook te doorzoeken zijn, kunnen nog meer mensen er gebruik van maken dan wanneer ze alleen via onze website kunnen zoeken. Een site die al enige maanden via Open Data onze gegevens aanbiedt, is een heel bekende: MyHeritage. Op die website zijn ruim 4 miljoen records te bekijken uit onze databank. Deze gegevens lopen uiteen van bijvoorbeeld dopen vanaf 1587 tot en met de informatie op bidprentjes uit 2014.

Gert-Jan de Graaf, hoofd van het archief, verwoordt het belang van deze ontwikkeling: “Vanuit Regionaal Archief Tilburg willen we zoveel mogelijk mensen gebruik laten maken van een zo breed mogelijk aanbod van onze gegevens. Daarom stellen we onze databanken via Open Data beschikbaar. MyHeritage maakt daar gebruik van. Voor hun gebruikers is het een meerwaarde dat onze gegevens daar zijn te raadplegen.”

Naast gegevens over geboortes, overlijdensgevallen, huwelijken, dopen en gegevens uit het bevolkingsregister zijn hierin ook de volgende data te vinden:
- Huwelijksaankondigingen 1575-1811 (huwelijksaankondigingen of 'kennisgevingen van voorgenomen huwelijken' met de huwelijksdatum, de huwelijksplaats, de namen van bruidegom en bruid, en de geboorteplaatsen)
- Emigratierecords 1914 – 1919  (naam, geboortedatum, geboorteplaats en de leeftijd op de datum van emigratie)

De gegevens uit deze collecties zijn in te zien met een data-abonnement. Met de Record Matching technologie van MyHeritage krijgen gebruikers een melding als een record uit de database een link heeft met een persoon in de stamboom van de gebruiker. SuperSearch bevat meer dan 6,1 miljard historische records en elke week worden nieuwe gegevens toegevoegd.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag