Opnemen van materiaal in de collectie wordt moeilijker

4
24-07-2015
  • acquisitie
  • bidprentjes
  • foto’s
  • aanwinst
  • archief
  • archieven
Bidprentjes-Regionaal Archief Tilburg krijgt regelmatig oude foto’s, bidprentjes en persoonlijke documenten aangeboden door particulieren. Deze worden gebracht, geschonken of toegestuurd om op te nemen in de collecties van de 12 gemeenten. Daarmee kunnen we vaak de collecties verrijken en bezoekers nieuw onderzoeksmateriaal bieden.
Daarnaast dragen gemeenten op grond van de Archiefwet 1995 overheidsarchieven ouder dan 20 jaar in beheer over. Bij overheidsarchieven gaat het om vele meters archief. Bouwvergunningen zijn hier een goed voorbeeld van.
 
Archieven van gemeenten worden, voordat ze overgaan naar archiefbewaarplaatsen, geïnventariseerd en zuurvrij verpakt, soms zelfs gedigitaliseerd. De laatste jaren ontvangen we veel archieven van particulieren. Ook deze archieven worden verwerkt, zuurvrij ingepakt, geïnventariseerd, beschreven, ingevoerd en soms gedigitaliseerd.

Door de enorme aanwas lukt het ons niet om meer ‘bijgewerkt’ te raken. We zijn daarom helaas genoodzaakt om voorlopig geen materiaal meer aan te nemen van particulieren. Uiteraard komen we reeds gemaakte afspraken na en ook bidprentjes blijven meer dan welkom.
 
Mocht dit besluit in de toekomst wijzigen, dan zullen we dat via onze website en nieuwsbrief laten weten!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag