Afsluiting van de digitale cursus Familiegeschiedenis

0
09-06-2013
  • schrijven
  • Regionaal Archief Tilburg
  • online cursus
  • nieuw
  • familiegeschiedenis
  • educatie
  • digitale leeromgeving
  • BHIC
Zaterdag 8 juni was de afsluitende bijeenkomst van de digitale cursus familiegeschiedenis - een samenwerking tussen het Brabants Historisch Informatie Centrum en Regionaal Archief Tilburg. Verschillende cursisten hebben hun verhaal voorgelezen.

De afgelopen vier maanden zijn 14 cursisten intensief bezig geweest met het leren schrijven van hun eigen familiegeschiedenis. Aan de hand van verschillende schrijf- en zoekopdrachten leerden zij hoe ze genealogische en historische bronnen konden gebruiken en verwerken in een familieverhaal. Verder kregen zij inzicht in de verschillende manieren waarop een verhaal geschreven kan worden. De eindopdracht was dan ook om een boeiend en goedlopend verhaal te schrijven over een voorouder in ca. 1500 woorden.

Nieuw aan de cursus was dat deze geheel digitaal aangeboden werd, afgezien van de begin- en eindbijeenkomst. Lesmateriaal en opdrachten konden de cursisten raadplegen via de digitale leeromgeving. Contact met de docenten verliep voornamelijk via de digitale weg (forum, mail, chat), al wisten cursisten ook - bij niet digitaal op te lossen problemen- de weg naar de studiezaal van het archief te vinden.
Van de cursisten zelf werd een meer actieve rol verwacht dan bij de reguliere cursussen: zij konden hun eigen tempo en tijdstip bepalen, maar juist bij een digitale cursus is zelfdiscipline belangrijk. Het contact tussen de cursisten onderling verliep hoofdzakelijk via het forum. Zij konden daar vragen stellen, op vragen van anderen reageren en - heel belangrijk- elkaars verhalen lezen.

De foto's geven een impressie van een gezellige en geslaagde bijeenkomst. Hoewel er natuurlijk nog enkele verbeterpunten zijn, was de cursus zeker een geslaagd experiment, dat hopelijk voortgezet gaat worden.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag