Verdere uitbreiding bij zoeken naar voorouders

0
06-04-2012
  • voorouders
  • stamboomonderzoek
  • samenwerken
  • genealogie
  • Gemeentearchief Roosendaal
  • databases
Afgelopen dinsdag hebben we al melding gemaakt van een extra zoekmogelijkheid in de genealogische database. De database met de naamindexen van de gemeenten die vallen onder Regionaal Archief West-Brabant kunnen tegelijk met die van onze gemeenten doorzocht worden. Vanaf gisteren zijn daar ook de naamindexen van het Gemeentearchief Roosendaal bijgekomen. Deze database bevat de gemeente Roosendaal en de voormalige gemeenten Nispen, Wouw, Wouwse Plantage, Heerle en Moerstraten.

In het zoekresultaat staat een sterretje achteraan in de regel. Als je met de muis daar op gaat staan zie je uit welk archief die informatie afkomstig is. Als je op de regel klikt krijg je wel de detailgegevens te zien en verschijnt er een knop waarmee je naar de website van RAWB kunt gaan om daar de akte ook te bekijken.

Bij het zoeken in de databases van andere archiefdiensten kun je niet op plaatsnaam zoeken of op bronnen die niet beschikbaar zijn bij alle archiefdiensten zoals bv. bidprentjes. Je kunt wel zoeken op namen en rollen en de bronnen die in alle beschikbare databases aanwezig zijn.

Probeer het eens uit en als het bevalt (of niet) laat het ons weten!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag