@PianoTweets en Toos van Oorschot op de archiefpiano

0
16-09-2011
  • play me im yours
  • pianotweets
  • piano
  • incubate
Op vrijdag 16 september 2011 was het de laatste dag van de Play me I´m yours-piano voor de deur van Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg. Op donderdag 15 september was er een lunchconcert door de Oisterwijkse Toos van Oorschot en op vrijdagochtend kwam Joost Brands spelen. Medewerkers, vrijwilligers en bezoekers kwamen luisteren met koffie of een lunchpakketje in de hand. Tussendoor speelde Wim de Bakker ook nog. Spontaan ontstond het idee om permanent een piano te 'adopteren' en in de hal te laten bespelen. In en rond Tilburg zullen de andere 103 tijdelijke eigenaren van de piano´s dat misschien ook wel denken. Benieuwd hoeveel piano´s er uiteindelijk permanent gaan blijven...

Ook al was de piano hier en daar vals en deden een paar toetsen het niet, de piano heeft toch een hoop lol gebracht, ook voor de kinderen uit het kinderdagverblijf aan het Kazernehof.

Toos van Oorschot speelde op donderdag vele Hongaarse liederen met prachtige titels.
Joost Brands speelde op vrijdag uit zijn hoofd allerlei mooie melodieën, die eigenlijk verlengde PianoTweets zijn. Joost publiceert elke dag om 7.00 uur in de ochtend een nieuw, kort pianolied en verspreid dat via Twitter, vandaar de naam PianoTweets. Zijn muziekstukken zijn steeds ongeveer 140 noten lang (een bericht via twitter mag 140 letters en spaties hebben). Een geniaal idee! Hij heeft elke dag vele luisteraars.

Op de Play me I´m yours-piano breidde hij een paar van die korte stukken uit tot minuten durende muziekwerken.
Wil je meer horen van PianoTweets, ga dan op zondag 25 september naar het eerste PianoTweets concert. Dit wordt gehouden in Utrecht, van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur. Het concert wordt afgewisseld met teksten van twee schrijvers / dichters.
Voortaan elke dag de PianoTweets horen? Volg het werk van Joost dan op Twitter, of bezoek zijn website.

Gaan deze concerten een vervolg hebben? Beide pianisten waren benieuwd naar de pianopartituur uit de collectie van Regionaal Archief Tilburg, het stuk uit 1830, geschreven door Louis Rosenberg voor Anna Paulowna. Ze zijn met een kopie weer huiswaarts gegaan om het te bestuderen. Mocht dit tot een volgend concert leiden, dan zullen we dit tijdig aankondigen!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag