Gamesatelier Klassenstrijd

0
03-03-2010
  • Theresialyceum
  • Gamesatelier
  • educatie
Regionaal Archief Tilburg werkt mee aan de ontwikkeling van een Gamesatelier, een spelvorm die ontwikkeld is door De Waag Society. De leerlingen van het Theresialyceum in Tilburg gaan er mee aan de slag. Hoewel de invalshoek vanuit CKV is, zal het spel worden opgehangen aan vier historische figuren uit Tilburg: Marietje Kessels, Vincent van Gogh, architect Van der Valk en Joannes Zwijsen. Dit is misschien een rare combinatie van personages, maar ze zijn alle vier te dateren in het tijdvak 1850 - 1910. De titel van de game is ´Klassenstrijd´.

CKV-docent Marie-Thérèse van de Kamp (Theresialyceum) wil het thema van de klassenstrijd onder de aandacht brengen in het kader van kunstgeschiedenis, maatschappelijke ontwikkelingen en de industrialisatie van Tilburg. De leerlingen zijn deze week begonnen met een onderzoek naar de vier personages. Om het zoeken gemakkelijker te maken, heeft het archief bronnen geselecteerd. Deze staan klaar op Geschiedenislokaal 013.

Vandaag hadden de leerlingen een blokuur, waarin Van de Kamp eerst een uiteenzetting gaf over de diverse stromingen in de kunstgeschiedenis gevolgd door geschiedenisdocent Hans van de Meijs die uitleg gaf over de vier personages. Petra Robben van Regionaal Archief Tilburg gaf uitleg over de zoekmachines en de communicatie rondom dit project in Geschiedenislokaal 013, een Ning-community voor leerlingen en docenten.

Het Gamesatelier wordt voorbereid door een groep leerlingen. Op 30 maart as zal het spel gespeeld worden door hun medeleerlingen van alle derde klassen.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag