De leesclub - samen relevante publicaties bespreken

0
07-05-2009
  • boek
  • leesclub
  • kennis delen
Eind 2008 zijn we met een leesclub gestart. De hoeveelheid publicaties die relevant is voor ons als archiefdienst is behoorlijk groot. Door die informatiestroom onder een groep van vier leden te verdelen, vermindert dat de (individuele) leesdruk. Dat op zich is al een groot voordeel.
Daarnaast ben je als lezer verplicht een samenhangend verhaal te vertellen waarin de inhoud van de publicatie voor de andere leesclubleden duidelijk is.
Bovendien ontstaat er altijd discussie over de inhoud en dat levert winst op en kennis delen. Tenslotte komt de relevantie voor de eigen praktijk ook altijd ter sprake: wat hebben we er aan als Regionaal Archief Tilburg? Kunnen we het gebruiken?

We hebben nu twee bijeenkomsten gehad in 2009 en alle vier de deelnemers zijn dik tevreden over het resultaat en enthousiast over deze vorm van kennis delen.
Vandaag kwam de kwestie ter sprake: hoe delen we onze kennis nu met de rest van de collega's en eventueel andere geïnteresseerde archivarissen / informatieprofessionals.

Dit weblog kwam daarbij als winnaar uit de bus. De publicaties die we als nuttig bestempelen (ja, dat is soms een arbitraire keuze) zullen in korte samenvatting met eventueel een uitgebreidere inhoud in pdf een plaats krijgen in dit weblog.

We hopen vanzelfsprekend op feedback van collega's binnen en buiten onze organisatie!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig? Chat is online op maandag van 13.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
op dinsdag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur.
op vrijdag van 13.00-16.00 en van 19.00-22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag