Vacature Hoofd Regionaal Archief Tilburg – Archief, Erfgoed en Innovatie

10
09-04-2024
  • vacature
Depot Regionaal Archief Tilburg - Foto Maria van der Heyden

UPDATE: de termijn om te reageren op deze vacature is voorbij.

Heb jij passie voor archief, erfgoed en innovatie? Wij zijn op zoek naar een inspirerend hoofd die samen met 19 enthousiaste collega’s werkt aan het betrekken van een breed publiek bij ons rijke archief, een archief waar we trots op zijn. Regionaal Archief Tilburg omarmt innovatieve benaderingen zoals chatondersteuning, scanning on demand en citizen science projecten, naast het traditioneel beheren en ontsluiten van historische informatie.


Kennis en ervaring
We zoeken een persoon die meewerkt aan ons archief van de toekomst. Een persoon die hierin een actieve rol speelt en samenwerkingen binnen de lokale en ook internationale archief- en erfgoedgemeenschap aangaat. Voor de vervulling van deze functie is kennis van bedrijfsvoering en financiën een must, kennis van de archieven natuurlijk een pre, maar belangrijker nog is kennis en ervaring in, of affiniteit met, het cultuur-historische werkveld.
Ben jij in staat om een visie op de maatschappelijke positie van ons archief van de toekomst verder te ontwikkelen, de collega’s hierin mee te nemen en daarvoor in- en extern draagvlak te creëren? En ben je een zakelijke, samenwerkingsgerichte professional met een aangename persoonlijkheid, besluitvaardig en heb je een inspirerende aanpak? Als jij aan onze opdracht wil meebouwen spreken wij jou graag!

Digitaal is een speerpunt
Regionaal Archief Tilburg is koploper in het digitaal werken, inclusief digitaal duurzaam archiveren. Hierbij ondersteunen wij als expertisecentrum de bij ons aangesloten twaalf gemeenten. Wij beheren en ontwikkelen een e-depot, begeleiden gemeenten bij de aansluiting erop en hechten sterk aan een goede toegankelijkheid.

Maatschappelijke rol
Regionaal Archief Tilburg vervult ook een belangrijke maatschappelijke rol. We zorgen voor het beheer, de ontsluiting en het beschikbaar stellen van informatie die vanuit de gemeenten en particulieren bij ons is ondergebracht. Wij stimuleren het gebruik van de collecties om mensen te helpen antwoord te vinden op een breed scala aan vragen. Zo fungeert de archiefdienst als geheugen van zijn omgeving en maakt hij deel uit van de ziel van de samenleving. 

Als Hoofd ben je integraal manager. Daarnaast ben jij lid van het Management Team van Stichting Mommerskwartier bestaande uit het TextielMuseum, Stadsmuseum Tilburg en Regionaal Archief Tilburg.

Interesse?
Stichting Mommerskwartier laat zich in deze procedure begeleiden door executive searchbureau Colourful People. Je kunt solliciteren door contact op te nemen met mr. René F. Burgler, senior partner bij Colourful People, via r.burgler@colourfulpeople.nl of via 06 28 57 54 36. De selectiegesprekken bij Regionaal Archief Tilburg vinden plaats op 22 mei.

Wat bieden wij?
Werken in een historisch pand in het centrum van Tilburg. Een salaris gebaseerd op schaal 13 CAO gemeenten en daarbij volgen we de Museum cao. Je ontvangt naast vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering en 194,4 vakantie uren (op basis van 36 uur). Wanneer je meer dan 12 kilometer enkele reis moet reizen naar je werklocatie kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in je reiskosten. Je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP.

Foto: Maria van der Heyden

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag