Bezoek van drie wethouders uit de ABG-gemeenten

12
25-01-2023
  • wethouder
  • Baarle-Nassau
  • Gilze en Rijjen
  • Alphen-Chaam
  • bezoek
Bezoek van drie wethouders uit de ABG-gemeenten 2023

Op woensdag 25 januari ontvingen we drie wethouders in Regionaal Archief Tilburg. De ABG-gemeenten (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen) kwamen kennismaken met ons werk, het gebouw en de collectie.

Vanuit Gilze en Rijen was wethouder Merijn Scheifes aanwezig, vanuit Alphen Chaam Frank van Raak en Baarle-Nassau stuurde wethouder Hans van Tilborg. Gemeenteambtenaren Pierre Kop, Patrick Dekkers en Berry Bots waren tevens aanwezig.

In een korte presentatie gaf Luud de Brouwer, plaatsvervangend directeur van het archief, uitleg over ons werk, waarna hij de website en de Bouwdossierapplicatie liet zien. De bouwdossiers die hierin zijn opgeslagen, maken het voor inwoners en ambtenaren enorm makkelijk om bouwtekeningen te raadplegen. Een ambtenaar zou tijdens een controle zelfs op locatie bij een pand de gescande tekening erbij kunnen halen door even in te loggen. Mathé van der Velden legde de werking van het e-depot uit en gemeentearchivaris Yvonne Welings liet de digitalisering van lokale kranten zien in onze krantenviewer (waar al drie kranten in zijn opgenomen). Mooi was dat we een stukje van de film over Ulicoten uit de jaren ’70 konden laten zien, een nieuwe aanwinst.

Bezoek van drie wethouders uit de ABG-gemeenten 2023

Het prettige voor ons is dat de drie gemeenten nauw samenwerken in hun administratie. Ze gebruiken bijvoorbeeld dezelfde systemen voor het opslaan van gemeentelijke stukken. Bij de overdracht van die stukken naar ons archief is uniforme werkwijze heel prettig. Ook kunnen de medewerkers veel kennis uitwisselen en van elkaar leren.

Yvonne Welings en Hans van Tilborg tekenden een verklaring voor het overbrengen van digitale en papieren archieven van Baarle Nassau. Daarna bekeken we de studiezaal en daalden we af naar het depot, waar mooie stukken klaar lagen uit de drie gemeenten. 

Bezoek van drie wethouders uit de ABG-gemeenten 2023

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag