Bouwtekeningen Dongen en 's-Gravenmoer beschikbaar

4
08-07-2021
  • bouwtekeningen
  • bouwdossiers
  • Dongen
  • e-depot

Voor een bouwtekening  van vóór  2010  van een pand in  de gemeente  Dongen hoef je voortaan niet meer naar het gemeentehuis of Regionaal Archief Tilburg.  De bouwdossiers zijn inmiddels gedigitaliseerd.  Op onze website kun je de bouwtekeningen nu direct, vanuit je luie stoel, raadplegen.  Je bekijkt ze op:  bouwdossiers.regionaalarchieftilburg.nl, via de door  het archief  ontwikkelde  bouwdossierapplicatie  (BDA).  

Vooral archieven van bouwvergunningen  kunnen  rekenen op een grote  belangstelling.  Doorgaans zijn  huiseigenaren die  gaan verbouwen  op zoek naar deze documenten,  of aannemers die projecten  willen uitvoeren  op basis van de originele bouwtekeningen.  Online raadplegen is nu mogelijk door  de digitalisering van de bouwvergunningen Dongen  voor de  periode  van  1900 tot 2010 en die van de voormalige gemeente ’s Gravenmoer tot en met 1996. 

Leerlooierij tot Woonhuis Sint Josephstraat 56 Dongen 1907

Regionaal Archief Tilburg en de gemeente Dongen zijn met dit project gestart in 2019.  In totaal ging het om 20.274 dossiers van bouwvergunningen Dongen en nog eens 1794 dossiers  van  panden in ’s Gravenmoer.  Het is eenvoudig documenten te  vergroten, te downloaden en documenten op  een  plattegrond  weer te geven.  Alle  bouwtekeningen  van vóór 1940 zijn  zonder probleem door  eenieder  te raadplegen. Voor een  recentere  tekening  (waarop auteursrecht kan rusten), is nog een online aanvraag nodig.  Dit gaat gemakkelijk via de BDA. 

Regionaal Archief Tilburg  dankt de  gemeente Dongen voor de fijne samenwerking  en hoopt dat vele andere  gemeenten  dit voorbeeld volgen. 

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag