Studiezaal weer open vanaf 8 juni

5
01-06-2021
 • bezoekersprotocol
 • heropening
 • corona
 • studiezaal
studiezaal Regionaal Archief Tilburg - fotografie Marloes Coppes_verkleind

Op dinsdag 8 juni 2021 gaat de studiezaal weer open voor publiek. Op afspraak kunnen bezoekers weer onderzoek doen in onze collecties. We zijn enorm blij dat we eindelijk weer mensen kunnen ontvangen!

Op dinsdag en vrijdag kunnen per dagdeel vier onderzoekers terecht. De dagdelen lopen van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Foto: Marloes Coppes

Wil je een afspraak maken voor onderzoek in de studiezaal? Mail dan naar info@regionaalarchieftilburg.nl. In deze mail vragen we je het volgende te melden:

 • Je  onderzoeksvraag. We denken graag mee, er is een zeer  beperkte bezetting van  personeel in  de studiezaal. Daarom horen we je vraag graag van  tevoren. Er is beperkte mogelijkheid om tijdens je bezoek extra archiefstukken aan te vragen. 

 • Welke toegangs- en inventarisnummers  je  wilt  inzien. 

 • Welke datum (dinsdag of vrijdag)  je  ons wilt bezoeken  en welk dagdeel  (tussen  9.30 - 12.30  uur  of 13.30 -16.30  uur).

Je aanvraag om naar de studiezaal te komen is pas definitief na ontvangst van een email van Regionaal Archief Tilburg, waar in de afspraak bevestigd wordt.

Je bent van harte welkom als je geen gezondheidsklachten hebt zoals verkoudheid of koorts. We vragen je in het archief een mondkapje te gebruiken en regelmatig je handen  te wassen of te desinfecteren. De anderhalve meter afstand houden we ook in acht.

De studiezaal is, op een week na, een half jaar gesloten geweest vanwege de coronamaatregelen. De overige locaties van Stichting Mommerskwartier (naast ons archief zijn dat het TextielMuseum, TijdLab (Stadsmuseum en Bibliotheek LocHal) en Vincents Tekenlokaal) gaan ook weer open.   
De zaterdagopenstellingen van het archief gaan voorlopig níet door. 

Naast de mogelijkheid om de studiezaal weer te bezoeken blijft het uiteraard mogelijk om via de chat op onze website je vragen te stelen. Chatten kan tijdens deze uren: 
maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur. Tijdens de lockdown hebben we deze uren uitgebreid om online beter en langer bereikbaar te zijn voor onderzoekers. Dit bevalt zo goed, dat we deze ruime chat-uren handhaven.

Onze vrijwilligers die niet vanuit huis kunnen werken, kunnen als ze dat willen weer in het gebouw komen werken. Ook zij komen alleen op afspraak en houden zich verder aan de RIVM-richtlijnen. We zijn heel blij hen weer te zien. Veel van hen zijn ondertussen gevaccineerd.

Voor mensen met een afspraak geldt het   Bezoekersprotocol Studiezaal. Lees dit door voordat je langskomt.
Voor mensen met een afspraak in het gebouw zónder onderzoek in de studiezaal geldt het   Bezoekersprotocol gebouw Kazernehof 75

We blijven de ontwikkelingen in de gaten houden en volgende de lijnen die door de overheid worden uitgestippeld. Bij wijzigingen laten we het tijdig weten, maar laten we nu vooral genieten van een beetje terug naar normaal.

2 reacties

Reageren
 1. Jaël | Jun 08, 2021
  Beste H, Onze studiezaal is momenteel standaard 2 werkdagen geopend, zoals dat al jaren het geval is. Mocht het voor een onderzoeker erg lastig zijn om op een van deze twee dagen te komen dan kunnen we daar uiteraard altijd over in gesprek gaan. Het is zeker goed om andere overleggen nu niet meer in de studiezaal plaats te laten vinden, begrijpelijk dat dat wat hinder geeft. Hier gaan we rekening mee houden. Groet JaĆ«l 
 2. h | Jun 04, 2021
  Wat zouden jullie er van denken om tijdelijk de studiezaal weer 4 of 5 dagen open te stellen voor een beperkt aantal bezoekers en gesprekgroepen apart te zetten  Het geluid van deze groepen was vaak storend voor serieus onderzoek. vghv

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag