Schepenbanken Raamsdonk en Oosterhout online beschikbaar

4
06-02-2021
embleem-Oosterhout-1735-schepenbankAfgelopen week zijn er twee nieuwe schepenbankarchieven digitaal beschikbaar gekomen. Het zijn de schepenbanken van Raamsdonk (1557-1811)  en Oosterhout (1422-1811).

Daarmee is het opnieuw eenvoudiger geworden om diepgravender onderzoek te doen naar stamboom, streek en plaats. Openingstijden van de studiezaal zijn niet meer relevant. Heb je vragen over het gebruik stel je vraag dan via de chat op onze website.
 
In de schepenbankarchieven vind je een breed scala aan akten zoals bijvoorbeeld schuldbrieven, taxaties, voogdijzaken en criminele zaken. Deze archiefstukken uit de schepenbank zijn een enorme bron aan informatie voor verschillende soorten onderzoek.

Het online beschikbaar stellen van dergelijke oude archieven biedt het grote voordeel voor de onderzoeker dat hij/zij er 24 uur per dag en 365 of 366 dagen van het jaar in kan snuffelen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om relevante stukken of pagina's te downloaden. Dat kan handig zijn voor bv. een publicatie of als je offline wilt werken.

Het betekent wel dat je als bezoeker van de studiezaal dit archief niet meer in papieren vorm kunt inzien. Raadpleging kan alleen nog online via de deze website.
omslag-dingtaal-Raamsdonk-1738

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag