Foto- en filmmateriaal terug in ons depot

4
11-12-2020
  • filmcollectie
  • fotocollectie
  • depotbeheer

film- en fotodepot goirkestraatIn juli 2019 verplaatsten we een deel van onze film- en fotocollecties naar het depot van Stadsarchief Breda. De reden hiervoor was een storing in het koelsysteem van ons koude depot aan de Goirkestraat. Het opgeslagen materiaal kon daar dus niet blijven. Foto- en filmmateriaal wordt veel koeler bewaard (ca. 4-8°C, vochtigheid 30-40%) dan materiaal van papier en perkament (ca. 18°C en 45-55% vochtigheid). 

Gelukkig konden we het materiaal tijdelijk opslaan in Breda. Doordat Stadsarchief Breda de ruimte na een tijdje zelf nodig had, ging onze collectie weer op reis, ditmaal naar Stadsarchief Rotterdam. Ondertussen sleutelden wij aan onze koelinstallatie, we voerden testen uit, we sleutelden opnieuw en uiteindelijk werd akkoord gegeven op de werking van onze koelcel. Eind november 2020 transporteerden we onze collecties weer terug, netjes in een koelwagen. In totaal ging het om ruim 30 meter aan glasnegatieven en filmblikken. 

We danken de stadsarchieven van Breda en Rotterdam hartelijk voor hun hulp en flexibiliteit. Het is fijn te weten dat archieven onderling op deze manier voor elkaar klaar staan en bereid zijn elkaar te helpen.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag