Kruidenierswinkel in de Veestraat

18
03-08-2020
  • winkels
  • Tilburg
  • aanwinst
Kruidenierswinkel VeestraatAantal winkels neemt af
De afgelopen tien jaar is het aantal winkels in Nederland met meer dan 10% afgenomen. Voordat webwinkels  hun intrede deden, werd die trend al ingezet. Wie wat ouder is, herinnert zich vast de vele lokale kruideniers- en groentewinkels en niet te vergeten de vele bakkers en slagers.

Kruidenierswinkel in de Veestraat
Ook Tilburg kende vele lokale kruideniers, waar je na sluitingstijd nog even snel een pond suiker kon kopen. Van Annemarie Rompa  kregen we foto's cadeau van een vroegere kruidenierswinkel in de Veestraat nummer  41.

De kruidenierszaak was daar gevestigd vanaf 1929 tot ongeveer 1965. De laatste eigenares was Riet de Bresser-Ketelaars (1922-2010) volgens het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.   Riet de Bresser stopte met de zaak in maart 1964. Ze had de zaak overgenomen  van  haar moeder mevrouw  Petronella Ketelaars- Van der Meijs (1898-1985). Naderhand ging Riet bij de PTT werken. Haar vader Anton Ketelaars overleed in augustus 1929, Riet was toen pas zeven jaar oud.  Vanaf die tijd startte haar moeder de zaak in de Veestraat.  Er bestond  in die tijd nog geen weduwen- en wezenpensioen.

Interieur
De foto's bieden een uniek inkijkje in het kruideniersassortiment. De weegschaal, de sigaren en sigaretten, de verkoop van losse toffees. De zwart-wit foto's zijn te vinden onder de nummers: 656313 t/m 656323   in de fotodatabank.
Petronella Ketelaars in haar winkel in de Veestraat

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag