Oproep: foto’s, films en documenten uit de gemeente Drimmelen in coronatijd

4
02-07-2020
  • Drimmelen
  • Covid-19
  • corona
Coronamaatregelen op Sint Annaplein Baarle Nassau LRAl snel na het uitbreken van het coronavirus begon Regionaal Archief Tilburg met het verzamelen van beelden en documenten om de coronacrisis vast te leggen. De gemeente Drimmelen valt ook binnen het werkgebied van het archief in Tilburg. Foto’s, filmpjes, posters of ander materiaal dat het verhaal van corona in de gemeente Drimmelen vertelt, is een waardevolle aanvulling voor het archief. We doen een oproep aan inwoners van Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg om materiaal aan te dragen voor het corona-dossier van het archief. 

Foto hierboven: coronamaatregelen op het Sint Annaplein in Baarle-Nassau - fotografie door Maria van der Heyden

Graag leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat.
Heb je foto’s, films, posters of ander materiaal dat een beeld geeft uit de gemeente Drimmelen in coronatijd? En wil je dit overdragen aan het archief? Stuur dat materiaal dan samen met het Aanwinst formulier coronadossier naar coronacollectie@regionaalarchieftilburg.nl. In het formulier vragen we je o.a. om het volgende:
- Je naam en telefoonnummer
- De foto, film of een digitale kopie van het fysieke materiaal 
- De plaats waar het beeld gemaakt is (straat, plaats)
- De datum waarop het beeld gemaakt is
- Een korte omschrijving wat erop te zien is

Heb je géén digitale maar fysieke stukken die je wilt opsturen? Stuur dan het volledig ingevulde formulier met je stukken naar Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg ter attentie van Astrid de Beer.

Aan de hand van alle inzendingen wordt bepaald welk materiaal het archief gaat opnemen in de collectie. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de diversiteit van het materiaal. We willen namelijk zoveel mogelijk facetten van de crisis documenteren. 

Als je materiaal opstuurt, ga je met de volgende zaken akkoord:
- Ik schenk (beeld)materiaal aan Regionaal Archief Tilburg. Hierbij draag ik de auteursrechten van foto’s en films over aan de instelling.
- Ik verklaar dat ik zelf de maker ben van het foto- en filmmateriaal en dat er geen andere rechthebbenden zijn.
- Regionaal Archief Tilburg mag het materiaal beschikbaar stellen in hoge resolutie, op onder andere de beeldbank onder vermelding van de maker.
- Regionaal Archief Tilburg behoudt zich het recht om het materiaal niet te bewaren en/of niet te publiceren.
- Regionaal Archief Tilburg mag de naam van de maker noteren en publiceren op de website.
- Personen op de foto of film zijn op de hoogte van en akkoord met een opname van het beeld in de beeldbank, inclusief boven gestelde voorwaarden. 

Regionaal Archief Tilburg neemt contact op met elke inzender. Bij voorbaat alvast veel dank aan degenen die onze collectie gaan uitbreiden!

Ons archief beheert de collectie van twaalf gemeenten. Van de ene gemeente hebben we in ons coronadossier meer dan van de andere. Van de gemeente Drimmelen breiden we onze collectie graag uit, vandaar dat we actief op zoek gaan naar materiaal uit deze gemeente. Als dit bruikbare resultaten oplevert, besluiten we mogelijk om ook voor andere gemeenten een oproep te doen.

Bekijk wat we eerder al opnamen in ons  coronadossier

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag