Schepenbankarchieven Moergestel en Drimmelen en Standhazen voortaan online te raadplegen

8
18-06-2020
  • digitaal
  • Moergestel
  • Standhazen
  • Drimmelen
  • schepenbank
register schepenbank drimmelen en standhazenBegin juni lieten wij al weten dat het schepenbankarchief van Alphen en Chaam voortaan via onze website te bekijken is. Daar zijn nu de archieven van de schepenbanken van Moergestel (archiefnummer 822) en Drimmelen en Standhazen (archiefnummer 2307) bij gekomen. 

In de schepenbankarchieven vind je een breed scala aan akten zoals bijvoorbeeld schuldbrieven, taxaties, voogdijzaken en criminele zaken. Deze archiefstukken uit de schepenbank zijn een enorme bron aan informatie voor verschillende soorten onderzoek.

Het online beschikbaar stellen van dergelijke oude archieven biedt het grote voordeel voor de onderzoeker dat hij/zij er 24 uur per dag en 365 of 366 dagen van het jaar in kan snuffelen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om relevante stukken of pagina's te downloaden. Dat kan handig zijn voor bv. een publicatie of als je offline wilt werken.

Het betekent wel dat je als bezoeker van de studiezaal dit archief niet meer in papieren vorm kunt inzien. Raadpleging kan alleen nog online via de deze website.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag