Meer lokale kranten digitaal beschikbaar

8
21-04-2020
advertentie van boxtelSinds 20 april 2020 zijn er weer meer kranten digitaal in te zien via de website Delpher, een initiatief  van de Koninklijke Bibliotheek,  Wat het deze keer extra interessant maakt is dat Het Nieuwsblad van het Zuiden en de Nieuwe Tilburgse Courant onderdeel zijn van deze nieuwe aanvulling.

Nieuwe Tilburgsche Courant: dagblad voor centraal Brabant is de aanvulling van 1951-1964. En het Nieuwsblad van het Zuiden is nu ook digitaal in te zien voor de jaren 1947 -1960.advertentie smarius
De gedigitaliseerde kranten zijn op trefwoord te doorzoeken, dus ook op naam. Een mooie aanvulling voor stamboomonderzoekers over een periode waar weinig registers openbaar zijn. Er werd namelijk bijna wekelijks een verkorte versie van de burgerlijke stand in de krant geplaatst. Maar ook vertrekkende en inkomende personen werden vaak in een aparte rubriek vermeld. En natuurlijk zijn er ook familieadvertenties te vinden.
Daarnaast is er allerlei lokaal nieuws te vinden over Tilburg en de omliggende dorpen. En juist de toegevoegde periode is de tijd van wederopbouw na de oorlog en kun je lezen over de voortvarende plannen die gemaakt werden.
 

2 reacties

Reageren
 1. Jaƫl | Apr 24, 2020
  Dat is goed om te lezen Berry!
 2. Berry | Apr 21, 2020
  Dat is mooi nieuws! Heb al een snelle zoekactie gedaan. Levert toch weer nieuwe informatie op over onze gemeente die tot heden niet of weinig bekend was.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?

  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
  sluit Online op dit moment
  -
  Stel een vraag