Uit de fotocollectie #8: Werk in uitvoering!

3
05-11-2019
 • uit de beeldcollectie
 • werkzaamheden
 • Tilburg
 • fotoalbum
 • foto´s
 • aanwinst

Enige weken geleden ontvingen wij van de heer Smulders een aantal bijzondere fotoalbums.

Sinds de jaren ’60 fotografeerde hij naar eigen zeggen met groeiend enthousiasme: eerst in huiselijke omgeving, allengs in ruimer verband. Na de kinderen werden natuurlijk de kleinkinderen dikwijls het “doelwit”. Tot zover niets bijzonders. In 1996 verhuisde hij met zijn vrouw naar de Berkenflat aan de Hart van Brabantlaan en vanaf daar wordt het voor de (kleine) geschiedenis van de stad interessant. De heer Smulders begon het “landschap” om hem heen vast te leggen. Vanuit zijn hoge standpunt legde hij de voortdurende veranderingen en gebeurtenissen vast. Dat deed hij niet zomaar af en toe, maar consequent en met grote regelmaat.

Bladerend door de albums worden we getuigen van de ontmanteling van het vervoerscentrum en de bouw van het CZ-kantoor, het Politiebureau, Westpoint, Talent Square. Je verbaast je over de vele wegwerkzaamheden in de Hart van Brabantlaan, Boomstraat, Beukenstraat, Pijnboomstraat. Een bushalte, een fietspad, rijbanen die verlegd worden. Je ziet hoe vaak, in een relatief kort tijdsbestek, dat kleine stukje Tilburg op de schop is geweest.

Juist de hoeveelheid foto’s, vanuit ongeveer hetzelfde standpunt genomen, soms met slechts enkele minuten tijdsverschil, geven je hier en daar het gevoel naar een film te kijken. Daarom hebben we besloten de albums in takt te laten, voor iedereen in te zien. Een kleine selectie van de foto’s is op onze beeldbank te bekijken.

Een overzicht van de albums vind je hier.

1 comment

Reageren
 1. Berry | Nov 07, 2019
  Ik vraag me af of dat ze in Tilburg ooit klaar komen met de reconstructies/aanpassingen van wegen ... Vooral de Spoorlaan ... Ik zal het waarschijnlijk niet meer meemaken.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag