Uit de fotocollectie # 1: De Tweede Wereldoorlog in beeld en geluid

4
11-07-2019
 • uitdefotocollectie
 • WOII
 • Tweede Wereldoorlog
 • geluid
 • fotocollectie
 • foto┬┤s
 • bevrijding
Bevrijd!!Binnenkort herdenken en vieren we dat Brabant 75 jaar geleden bevrijd werd. Veel projecten en publicaties staan op stapel en de verzoeken om beeldmateriaal te leveren stromen hier dan ook binnen.
Om het iedereen wat makkelijker te maken hebben we een selectie van beelden (foto's maar ook afbeeldingen van documenten) gemaakt die gebruikt kunnen worden voor publicaties. Deze selectie is via de beeldbank met het trefwoord WOII op te roepen. 
De beelden staan in hoge resolutie en de auteursrechten zijn geregeld. Je kunt de beelden downloaden en de tekst "Deze download is uitsluitend voor persoonlijk gebruik" mag je voor deze keer negeren.
Bij publicatie vragen we wel altijd de naam van de fotograaf te vermelden als deze bekend is plus de vermelding 'Collectie Regionaal Archief Tilburg'..

Naast de beelden kun je ook gebruik maken van geluidsopnamen die in het kader van het project "Erfgoed van de oorlog" werden gedigitaliseerd. Het gaat hier om unieke opnamen: reportages van de bevrijdingsfeesten in Tilburg in 1944 en de onthulling van de gedenksteen Coba Pulskens in 1947. Bovendien zijn er de interviews die Gerrit Kobes en Ad de Beer hielden met getuigen van de oorlog: mensen uit het verzet, maar ook een bijzonder interview met Hondius, waarnemend NSB-burgemeester van Tilburg.
Ook deze geluidsopnamen zijn voor iedereen beschikbaar.

Lees ook de overige artikelen uit de serie   'Uit de fotocollectie'.

foto: Ad van Ameijde/ Schmidlin. Collectie Regionaal Archief Tilburg

1 comment

Reageren
 1. Astrid | Jul 11, 2019
  Mooie foto!

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag