Ambassadeur op bezoek

4
14-03-2019
  • Nederlandse-Israelitische Gemeente
  • bezoek
bezoek ambassadeur IsraëlWoensdag 13 maart 2019 deed de ambassadeur van Israël onze stad aan voor een uitgebreid bezoek. Hij bezocht De Pont museum, het TextielMuseum, de LocHal, de synagoge en ons archief.
De reden van zijn bezoek lag onder andere in het feit dat zijn vader na de Tweede Wereldoorlog bij de Joodse brigade zat, die bij de wederopbouw in Tilburg een rol heeft gespeeld.

bezoek ambassadeur Israël
Mr. Z.E. Aviv Shir On werd hartelijk ontvangen en na een kennismaking en een uitleg van ons werk bezochten we het depot, waar een paar opmerkelijke stukken ter inzage lagen. Het schriftje van Helga Deen mocht daarbij uiteraard niet ontbreken.

bezoek ambassadeur IsraëlUit de archieven van de Israëlitische gemeenschap in Tilburg hadden we twee stukken gehaald, waarvan wij niet wisten wat het zouden zijn. Na bestudering door de ambassadeur kunnen we nu in de inventaris opnemen dat het boekwerk gaat om een gebedenboek met daarin de joodse bijbelboeken, gedrukt in Amsterdam (jaartal onbekend).
bezoek ambassadeur IsraëlHet losse document dat we hem voorlegden blijkt een trouwcertificaat te zijn uit de jaren '70 van de negentiende eeuw. De naam Tilburg kwam in de derde regel van het document voor (zie op de foto links).

Ook de gemeente Tilburg plaatste een berichtje op hun site over het bezoek.

bezoek ambassadeur Israël

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag