Historisch kadaster, een rijke bron.

4
27-02-2019
 • kadastraal onderzoek
 • kadasterkaarten
 • kadaster
Knipsel kadasterWaar lag dat stukje land van opa en hoe is het in zijn bezit gekomen? Het kunnen vragen zijn die je stelt als je je stamboom in wilt kleuren. Het Historisch Kadaster kan je helpen om antwoorden te vinden op deze vragen. Maar ook als je op zoek bent naar verdwenen panden of je wilt de geschiedenis van een wijk of gebied in beeld brengen is het Historische Kadaster een onmisbare bron.
Sinds kort kun je op de studiezaal ook kadastraal onderzoek doen met behulp van de Kadaster Archiefviewer. Een dienst van het Kadaster waardoor je op een handige manier historische kadastrale gegevens kunt raadplegen. 
Naast de overzichten wat iemand aan grond in bezit had kun je ook de veldwerkkaartjes raadplegen die door de landmeter in het veld gemaakt zijn. Ook de hulpkaarten die gemaakt werden bij samenvoeging of splitsing van percelen zijn beschikbaar zodat  je de oude en nieuwe situatie goed in beeld krijgt.

Laat je niet weerhouden door de vrees dat het kadasteronderzoek ingewikkeld is.
Er is een duidelijke handleiding aanwezig en zoals het met de meeste zaken is: Oefening baart kunst.
Lees alvast de uitgebreide kadaster introductie bij onze collega’s van BHIC.
 

1 comment

Reageren
 1. jeanne | Aug 24, 2019
  Hallo ,hebben jullie toevallig ook een kadasterkaart van het centrum van oosterhout nbr.ik heb daar sinds kort een huis gekocht ,en denk dat ik op de grond van mijn ouders zit maar kan het niet goed zien .er is zoveel veranderd en bebouwd dat ik het niet meer weet.ik woon nu in de teilingen.ik hoop dat jullie iets vinden

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag