Nieuw: Collectie Jan Vinken (1914-1986)

8
04-12-2018
  • zuivering
  • Tweede Wereldoorlog
  • Tilburg
  • egodocumenten
  • aanwinst
Jan Vinken (1914-1986)

De foto toont Jan Vinken, die op 12 oktober 1914  is geboren en op 26 januari 1986 te Tilburg is overleden. 

Joannes Vinken, roepnaam Jan,  volgde de R.K. Burgerschool voor jongens in parochie Korvel en Sint Anna. daarna volgde de ULO in Korvel aangevuld met diploma's voor handelscorrespondentie en M.O.  Hij startte als boekhouder voor de Gewestelijke Tarwecorrespondentie en de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond. Tijdens de oorlog ging hij werken voor het Rijksbureau voor Wol en Lompen. Na de bevrijding werd hij belast met het onderzoek naar economische collaboratie, een positie die in het fabrikanten milieu veel weerstand opriep. Uit die tijd stammen zijn memoires.  

Na deze werkzaamheden was het voor hem niet eenvoudig een nieuwe baan te bemachtigen. Aanvankelijk werd het een functie bij de accountantsdienst van het Ministerie van Landbouw. Later werd hij directeur van het R.K. Gasthuis. In 1980 ging hij met pensioen.

Jeroen Vinken als petekind was door zijn oom Jan Vinken gevraagd om het familiearchief onder zijn hoede te nemen. Hij is het die de collectie heeft overgedragen. De collectie  Jan Vinken is onder nr. 1665 te raadplegen. 


Jeroen Vinken, Gerard Steijns, Jean-Paul Korst

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag