Nieuw boek: Kijk op Chaam

13
25-11-2018
 • bibliotheek
 • Joerie Minses
 • Hubert Donkers
 • fotoboek
 • George Valckx
 • Chaam
 • boek
KijkopChaamNieuw boek: Kijk op Chaam
Drie jaar zijn George Valckx en Hubert Donkers bezig geweest met het fotoboek Kijk op Chaam. Het werd vandaag zondag 25 november gepresenteerd in het bijzijn van burgemeester Joerie Minses. De uitgave telt maar liefst 1.642 foto's, 750 pagina's en weegt drie kilo! Het idee voor dit fotoboek ontstond bij de uitgave van het vorige boek van George Valckx, Chaam van Toen en Nu deel 2. De basis is de fotocollectie van dorpsgenoot Hubert Donkers, die vroeger een elektriciteitszaak had in Chaam. Na dit idee startte het monnikenwerk van de twee heren, bij Chaamse families werd  langs gegaan en precies genoteerd wie er op de foto's staan en wat voor soort gebeurtenis het betrof. Daarbij werden weer foto's toegevoegd die bij de families werden bewaard. Het boek toont unieke tijdbeelden van de inwoners van Chaam, de grote gezinnen, middenstanders, burgemeesters, huwelijken, gouden jubilea, zelfs van de vroegere poepdoos is nog een foto opgenomen.
Deze verslaggeving zorgde ervoor dat naast een visueel monument de mondelinge kennis over het Chaamse verleden is vastgelegd. Door dit papieren monument leven bewoners voort, die anders wellicht vergeten zouden zijn. Als basis voor het boek is de vroegere A- en B huis nummering gebruikt.

Burgemeester Minses reikte vanmiddag het eerste boek uit aan Hubert Donkers nadat George Valckx een welkomstwoordje had gesproken. Hierna werden de sponsoren bedankt, zonder wie deze uitgave niet tot stand had kunnen komen.
Vele bewoners hadden al op het boek ingeschreven, het boek ging vandaag als een zwaar broodje over de toonbank. Ook het Regionaal Archief Tilburg ontvangt een exemplaar voor de bibliotheek.

Meer weten over dit boek, neem dan contact op met George Valckx, e-mail: gjvalckx@kpnmail.nl

Burgemeester Minses en Hubert Donkers
Eerdere uitgaven van George Valckx:
-
Chaam van toen en nu
-
Chaam van toen en Nu deel 2
- Drik1 comment

Reageren
 1. Yvonne | Nov 06, 2019
  Waar is dit boek verkrijgbaar? 

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag