Vernieuwd: Wiki Midden-Brabant (voorheen TilburgWiki)

13
21-11-2018
 • Tilburg University
 • Raamsdonksveer
 • Geertruidenberg
 • Udenhout
 • Wiki Midden-Brabant
 • TilburgWiki
Hp-wikimiddenbrabant-2018-kleinIn 2011 begon Regionaal Archief Tilburg met een eigen wiki die we toen de TilburgWiki doopten. Hoofdbestanddeel was toen de inhoud het het Lexicon van Tilburg. 
Vanuit de TilburgWiki werd ook Tilburg op de Kaart gevoed.

Later groeide de Wiki in de breedte en gingen enkele lokale heemkundeclubs gebruik maken van de Wiki om hun Op de Kaart te vullen. Dat waren achtereenvolgens Geertruidenberg, Udenhout en Raamsdonksveer

De warme belangstelling voor de TilburgWiki was af te lezen aan de bezoekcijfers, geleverd via de wikisoftware zelf. Op 15 april 2011 waren bijna 32.00 pagina's bekeken. Begin 2013 ging het bezoekcijfer door de 1.000.000 bekeken pagina's. Begin november 2018 doorbrak het bezoekcijfer de 15.000.000 pagina's. 

De inhoud werd steeds diverser en de naam TilburgWiki was niet meer passend. Vandaar dat we besloten om de naam te wijzigen in Wiki Midden-Brabant. Tegelijkertijd kwam er een nieuwe gebruiker bij: Tilburg University. Zij wilden hun verleden via deze Wiki naar buiten brengen, zowel in het Nederlands als in het Engels.
Na zeven jaar was het tijd voor een nieuwe naam en een nieuwe kleurstelling die meer bij de tijd is. Afgelopen week was het dan zover: de nieuwe vormgeving en naam kwamen online.

Het bezoek meten we nu via Google Analytics. Dat betekent dat we weer bij nul beginnen. Op alle fronten een nieuwe start, dat is spannend. Tegelijkertijd heeft de Wiki Midden-Brabant zijn nut al bewezen en zie je het als bron regelmatig opduiken.

De doorstart van de TilburgWiki als Wiki Midden-Brabant is een feit.

2 reacties

Reageren
 1. Luud | Nov 24, 2018
  Tja Willem, daar hebben we helaas te maken met de ingevoerde AVG. Vinden wij ook jammer...
 2. Willem | Nov 22, 2018

  Ziet er mooi uit, behalve de gezinskaarten

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag