Terugblik op open dag editie Alphen Riel

4
26-10-2018
  • Riel
  • Alphen
  • open dag

taart open dag Ieder jaar organiseert Regionaal Archief Tilburg een dag waarop de archieven van een gemeente uit het werkgebied voor het voetlicht komen.Memory spel Open dag
Dit jaar was het de beurt aan Alphen en Riel. De gemeente bestaat niet meer in deze vorm en is  opgegaan in Goirle Riel en Alphen Chaam maar veel archieven hebben hun oorsprong in de Alphen en Riel tijd. Ook heemkundekring Carel de Roy is actief in de oorspronkelijke dorpencombinatie. Daarnaast was het een mooie gelegenheid om stil te staan bij het 70 jarig bestaan van deze vereniging.

20181020_100746-klein Open dag20181020_100527-klein Open dagHet aansnijden van de taart en het overhandigen van het eerste exemplaar van het  memoriespel aan burgemeester Minses van Alphen Chaam vormde het feestelijk begin van deze dag. Het memoriespel is speciaal voor deze dag ontworpen  met afbeeldingen uit de archieven van Alphen en Riel.

20181020_151106-klein Open dagNaast de expositie van bijzondere, opvallende en vooral onbekende archiefstukken waren er door de dag heen diverse lezingen en presentaties te volgen. Ook de heemkundekring Carel de Roy en het Streekmuseum presenteerde zich aan de bezoekers. Vooral hun bidprentjes- en fotoverzameling leverde heel wat gespreksstof op. In ontspannen sfeer kwamen liefhebbers van familie- en lokale geschiedenis bij elkaar.
We kunnen terug kijken op een geslaagde dag.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag