Nieuwe boeken in de bibliotheek van het archief

1
18-10-2018
  • aanwinst
  • bibliotheek
  • boeken

Kloosterenkwetteri[1]Tussen klooster, kwetterie en kerk / Berry van Oudheusden. - Tilburg : Stichting Straat, 2018.

Stichting Straat, Stadsmuseum Tilburg en Factorium Podiumkunsten organiseerden in 2018 het evenement Tussen klooster, Kwetterie en kerk, over de wijk Trouwlaan, tussen de Oudedijk, Varkensmarkt, Veestraat, Nieuwstraat en Zeeheldenbuurt. Dit (foto)boek verscheen gelijktijdig.

Struikelstenen in Moergestel : een herinnering aan het joodse gezin Busnac-Frankenhuis / Paul Spapens. - Moergestel : Stichting WieKentKunst, 2018.

Struikelstenen (stolpersteine) zijn herinneringen aan slachtoffers van het nationaalsocialisme. Over heel Europa plaatst de Duitse kunstenaar Gunter Demnig messing plaatjes met de namen in de stoep voor de huizen waar de slachtoffers woonden. Paul Spapens schreef ter gelegenheid van het plaatsen van stolpersteine voor de familie Busnac-Frankenhuis een boek over deze familie.

Oordvanbangwachten[1]Een oord van bang wachten : Kamp Haaren 1941-1944 / Peter Bak. - Hilversum : Verloren, 2018.

Een boek over ‘Polizei- und Untersuchungsgefängnis Lager Haaren’ door historicus dr. Peter Bak op basis van onderzoek in talrijke bekende archieven en in het archief van de Gedenkplaats Haaren, gehuisvest in de vroegere verhoorkamer van ‘Kamp Haaren’.

Een ongetemde buurt : achterstand, ondernemingszin en criminaliteit in een volksbuurt / Pieter Tops. - Amsterdam : Balans, 2018.

Hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops beschrijft in dit boek de geschiedenis van de twee volksbuurten, de Vogeltjes- en de Visserijbuurt in Tilburg.

Rabauwen[1]Rabouwen, vagebonden en lediggangers : criminele voorouders berecht en bestraft / Erik-Jan Broers. - Apeldoorn etc. : Maklu, 2017.

Erik-Jan Broers is universitair docent rechtgeschiedenis aan de Tilburg Law School. Hij heeft veel onderzoek gedaan in het Regionaal Archief Tilburg voor dit boek. In dit boek beschrijft hij een aantal strafprocessen uit het verleden.

100 jaar Nieuwsklok 1917-2017 : een heldere kijk op Oisterwijk. - Baarle-Nassau : Em. de Jong [etc.], 2017.

Geschiedenis van een plaatselijke krant.

Genealogie van de rietdekkersfamilie Van der Sanden door de eeuwen heen 1595-2018 / J.G.M. van der Sanden. - [s.i.] : uitgave in eigen beheer, 2018.

Pabo[1]Pabo werk in uitvoering : een kijkje in de onderwijskeuken / Jan Copic. - [s.i.] : [s.n.], 2018.

Geschiedenis van de PABO in Tilburg.

Unentse biografieën:

- Leo Bäumler 1925-2008. Beelhouwer van de 158 verschillende wangen van de kerkbanken in de Udenhoutse Sint-Lambertuskerk / André Witlox.- Udenhout : Heemcentrum 't Schoor, 2018.

- Annie Schoonus 1931-1992 : operazangeres in Wenen, Hannover, Regensburg en Braunschweig. Professor für gesang aan de hochschule für musik und theater te Hamburg / Kees van Baest ... [et al.]. - Udenhout : Heemcentrum 't Schoor, 2018.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag