Nieuwe film over de geschiedenis van de Zwarte Doos

11
02-10-2018
  • Tilburg
  • stadskantoor
  • Gemeente Tilburg
  • film

Filmmaker Twan Mickers heeft een film gemaakt  over de historie van stadskantoor 1 - in de volksmond ook wel zwarte doos genoemd. De film is bijna af. Je kunt je nu al opgeven voor de première in 2019 en binnenkort meedoen met crowdfunding voor de film.
Met de research voor de film is hij al in 2013 gestart. De trailer geeft een goede indruk van de inhoud. 

De film verhaalt over de periode van de bouw eind zestiger jaren en over het vermaarde sloopfeest van het oude gemeentehuis naast de Schouwburg. Het alledaagse leven van toen en nu is in beeld gebracht, maar ook de documentenlift - hypermodern voor die tijd - en de atoomschuilkelder in de parkeergarage worden belicht. (Oud) medewerkers van de gemeente Tilburg vertellen over de omgang met bestuurders in de jaren zeventig ("Je moest het niet wagen burgemeester Brokx aan te spreken met Gerrit") en de moraal over drankconsumptie en het roken op de werkplekken. Ook medewerkers van Regionaal Archief Tilburg hebben geholpen bij zijn zoektocht.

Het filmproject over de afgelopen 50 jaar Zwarte Doos is langzaam gegroeid tot een documentaire van een dik uur. Het verhaal is zeker interessant voor wie er gewerkt heeft, maar ook voor iemand die weleens in het gebouw is geweest.
Om de  productiekosten te kunnen dekken,  start Twan Mickers eind dit jaar een crowdfundingcampagne.

Fotograaf Gemeente Tilburg

Wil je per mail op de hoogte gehouden worden van de voortgang of de premièredatum, stuur dan een e-mail met je naam en e-mailadres naar info@twanmickers.nl.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag