Tilburgse familie aan de dis

16
11-09-2018
  • Heusen
  • wijn
  • Verbunt
  • Tilburg
  • Kerstens
  • foto
  • alcohol
  • aanwinst
Groepsfoto Heusen, Verbunt, Kersten, Rubbens. Fotograaf onbekend.Op oude foto's staan mensen er vaak verstild op. Vanwege de lange sluitertijd hebben ze lang stil moeten zitten, voordat de fotograaf kijken naar het vogeltje riep. In de overgang van de schilderkunst naar fotografie werd er echt geposeerd voor de foto en vaak heel serieus gekeken. Van enige spontaniteit  was nauwelijks sprake. We zien dat terug bij de foto's van de Tilburgse fotograaf Schmidlin.

Van deze foto is niet bekend wanneer die is gemaakt en wie de fotograaf was. Wat we wel weten wie er op staan: tante Marie Heusen, oom Stanny Verbunt, tante Nil Verbunt, Dré (Andreas) Kerstens, Gust Kerstens, tante Anna Heusen, Janus Rubbens, Miet Verbunt en een onbekende man. Wat opvalt is dat de foto een ongedwongen karakter heeft, de familieleden kijken veelal glimlachend naar de camera. De aangebroken flessen op de tafel moeten ongetwijfeld afkomstig zijn van een van de familieleden Kerstens en Verbunt. De vierkante, zogenaamde 'kelderfles'  duidt op jenever, vaak afkomstig uit Schiedam.
Andreas Kerstens (1865-1925) had een wijn- en likeurhandel aan de Tilburgse Spoorlaan.

Deze unieke foto werd aangetroffen in een genealogische collectie, die werd aangelegd door dr. A.C.M. Beukers (1885-1969)*, vroeger chirurg en vrouwenarts in de Prof. Dondersstraat 45. Via de kleinzoon van de broer van dr. Beukers is de foto vanuit Groningen naar Tilburg weergekeerd. 

De onbekende man is vrijwel niet zichtbaar, maar met de bewerking wel. Groepsfoto Tilburgse familieleden Heusen, Verbunt, Kerstens* Dr. Adrianus Carolus Maria (Janus) Beukers (geboren Schiedam 15 maart 1885 & overleden Tilburg 14 september 1969) is in Tilburg op 22 januari 1923 gehuwd
met
Pia Josepha Maria (Pieke) Hensen (geboren Ewijk-Winsen 20 april 1899  & overleden Tilburg 24 juli 1983)
 Zij was een dochter van Johannes Hensen & Maria Theresia Reinildis Verbunt.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag