Open dag editie Alphen en Riel op zaterdag 20 oktober

2
07-09-2018
Open dag Alphen Riel(1) LROp zaterdag 20 oktober 2018 ben je van harte welkom in Regionaal Archief Tilburg. Het archief zet de deuren wijd open tijdens de open dag met speciale aandacht voor de archieven van de dorpen Alphen en Riel. Het zeventigjarig bestaan van Heemkundekring Carel de Roy is hiervoor een mooie aanleiding.

Tijdens deze dag zijn er allerlei bijzondere en soms onbekende archiefstukken te zien die het verhaal van Alphen en Riel door de eeuwen heen vertellen. We proberen met behulp van archiefstukken ons een beeld te vormen of er in de rijke geschiedenis van deze dorpen sprake is geweest van opstand. Was het dan met wapengekletter of gebeurde het juist in stilte? Via een kleine expositie van documenten uit de rijke archiefcollectie komen de opstandige verhalen tot leven. Deze expositie is alleen op deze ene dag te bekijken.

Op deze dag kun je ook kennis opdoen over het lezen van oud schrift en het stamboomprogramma Aldfaer. Heemkundekring Carel de Roy presenteert zich en je krijgt handige tips over het zoeken naar je voorouders via Google.

We sluiten de dag af met een lezing van Jan van Eijck. Kabbelde het 19e -eeuwse leven voort in Alphen en Riel of dwarrelde er toch wat stof neer van de gebeurtenissen op het wereldtoneel? Aan de hand van de volkstelling van1869 neemt hij ons mee naar de haarvaatjes van de wereldgeschiedenis.

De dag is vrij toegankelijk voor iedereen, van 10.00 tot 16.00 uur.
Regionaal Archief Tilburg vind je aan Kazernehof 75 in Tilburg.

Het archief en de heemkundekring sluiten hiermee aan bij de Maand van de Geschiedenis, dat in 2018 als thema ‘Opstand’ heeft.

2 reacties

Reageren
 1. Jaƫl | Sep 14, 2018

  Nee hoor, je hoeft je niet op te geven voor deze dag, het is een open dag voor iedereen die interesse heeft!

  Het volledige programma volgt nog

  Groetjes Jaël

 2. Ma | Sep 08, 2018
  Moet je je er voor opgeven 

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag