Bladmuziek: kleurige pareltjes waar muziek in zit

2
06-09-2018
  • Tilburg
  • vlog
  • archieven
  • Kessels
  • bladmuziek
  • muziek
Bladmuziek_By The Hudson River_0001De collectie muziekdocumentatie in ons depot is slecht toegankelijk. Dat heeft te maken met de auteursrechterlijke beperkingen die op dat materiaal berusten. Veel van de aanwezige bladmuziek is van voor 1940 toen een gedrukte uitgave de enige manier was om muziek te verspreiden en kopen. 

De aanwezigheid van de wereldbefaamde muziekinstrumentenmakerij en muziekuitgeverij van M.J.H. Kessels in Tilburg heeft er mede voor gezorgd dat er wel wat mooie muziekstukken in de collectie aanwezig zijn. Kleurige feestelijke muziekstukken vonden gretig aftrek en een mooi jasje doet wel wat voor de verkoop. 
En net zoals nu waren er voldoende gelegenheden om een feestelijke gebeurtenis van een fraaie muzikale omlijsting te voorzien. Bovendien waren er veel in de toenmalige samenleving veel fanfares, harmonieën en andere muziekorkesten die behoefte hadden aan bladmuziek.

Voor deze vlog hebben we drie muziekstukken via een softwareprogramma in muziekklanken omgezet. Daarvan kun je in de vlog fragmenten beluisteren. 
Bekijk en beluister deze korte kennismaking met de muziek van vervlogen tijden...

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag