Een half jaar vloggen!!

9
08-08-2018
hier word je toch blij vanEen half jaar geleden zijn een aantal collega's van Regionaal Archief Tilburg begonnen met het maken van een vlog. In februari 2018 werd de eerst video op YouTube geplaatst en sindsdien is er een breed scala aan filmpjes gemaakt. Hoe is het eerste half jaar vloggen gegaan?

Eerst even beginnen met wat een vlog eigenlijk is. Een vlog is hetzelfde als een blog, maar dan in videovorm. Het kan bijvoorbeeld grappig, informatief of verhalend zijn. De vlogs van Regionaal Archief Tilburg zijn verschillend van aard: van sfeerimpressies van een bijeenkomst tot uitleg over bepaalde archiefstukken. Tussen de eerste en de laatste vlog zit nogal wat verschil. We hebben geleerd om te gaan met de camera, want het voelt toch best onwennig om in je eentje of met z'n tweeën tegen een apparaat te praten. Daarnaast moet je denken aan het formaat van je film, met welk programma bewerk je het beeldmateriaal, hoe lang kan je iets vertellen voor het saai wordt? Een leerzame en nieuwe kijk op het overbrengen van informatie.

Een half jaar vloggen in een kort overzicht:
- er zijn 13 vlogs gemaakt
- de best bekeken vlog is #1 de intro, die is al 402x bekeken
- vlog #11 over het oudste stuk is opgenomen in de Wikipedia van Loon op Zand
- vanaf vlog #6 zijn alle filmpjes met ondertiteling te bekijken
- we maken de vlogs voornamelijk met de vijf medewerkers van ons webcareteam
- we proberen ieder twee weken een vlog te publiceren 

Net als bij de meeste filmmakers gaat bij ons ook niet altijd alles goed. Er wordt nogal eens gestruikeld over woorden of de tekst vergeten. Maar er wordt vooral gelachen :) Benieuwd wat er bij ons allemaal fout ging? Check vlog #13: de bloopers!!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag