Ontmoet de dames van archief 863

12
27-06-2018

863_1In de derde archiefvlog kaartten we het al aan: vrouwen brengen kleur in het archief! Maak in deze blog kennis met onze vrijwilligers Kitty, Roos, Marlies, Maartje en Elly. Samen maken zij archieven klaar om te worden gedigitaliseerd.

Momenteel werken zij aan  archief 863. Deze dertig meter aan archiefmateriaal bevat documenten met betrekking tot de taakuitvoering van de gemeente Oisterwijk, maar ook interne communicatie zoals notulen van de gemeenteraadsvergaderingen.  Overheidsinformatie  is voor iedereen openbaar. Het digitaal beschikbaar maken van een archief vergroot de toegankelijkheid aanzienlijk. Dit is echter niet het enige voordeel: ook voor historici is het een goudmijn!

 863_2Voordat het archief digitaal op de website geplaatst kan worden moet er een boel gebeuren. Stukken zijn op het moment dat ze aan het archief overgedragen worden soms vies of gescheurd. Ook zitten er vaak nietjes in de stukken die het scanapparaat kunnen beschadigen. De dames van 863 zorgen ervoor dat nietjes uit de stukken verwijderd worden, maken de stukken schoon en repareren de scheuren, zodat ze straks als nieuw op onze website verschijnen!

863_3

Wil je meer over de werkzaamheden van de dames weten? Vergeet dan vooral niet onze nieuwe archiefvlog te bekijken.

1 comment

Reageren
 1. John W van Wijk | Jul 16, 2018
  Erg mooi werk, waarvoor in de toekomst, velen jullie dankbaar mogen zijn......dunket mij !
  .........Voor die ene dame zijn zeer goede scheermesjes voorhanden (.....)

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag