Op bezoek bij een stukje Tilburg in Arnhem

6
08-06-2018
fotouitje_1

De vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg gaan traditiegetrouw ieder jaar in het voorjaar op een uitstapje. Dit jaar voerde de reis naar het Openluchtmuseum in Arnhem. De groep was met bijna 50 personen goed vertegenwoordigd. Het weer had niet beter kunnen zijn, het was een stralende dag. Na aankomst in Arnhem werd de groep eerst ontvangen voor de lunch, vervolgens was er voor iedereen voldoende tijd om het park te verkennen.

Uitje2_2

Het openluchtmuseum is eigenlijk het Nederland van vroeger in het klein. Het park bevat originele gebouwen die zijn afgebroken en in Arnhem steen voor steen weer zijn opgebouwd. Heel Nederland is vertegenwoordigd: zo staat er bijvoorbeeld een stukje Zaanse Schans en een stukje Jordaan. Brabant mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Er staat een Molukse barak, afkomstig uit het kamp bij Lage Mierde. Tilburg is ook goed vertegenwoordigd met maar liefst vier arbeidershuisjes. De huisjes zijn in 1860 gebouwd door de Tilburgse textielfabrikant J.N. van Diepen en stonden ooit aan de Berkdijksestraat. Elk huisje is ingericht in de stijl van een andere tijdsperiode tussen 1870-1970

IMG_1596

20180530_134753
Met uitjes als deze wil Regionaal Archief Tilburg de vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet bij het archief. Het is indrukwekkend wat zij als groep neerzetten: zonder hen zouden een heleboel documenten en foto’s niet toegankelijk zijn. Vanuit hier willen we dus nog eens benadrukken: vrijwilligers, bedankt voor de leuke dag en bedankt voor jullie inzet!

De foto’s zijn gemaakt door Peter Keijzers en John van Erve

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag