Update Vele Handen: Gilze en Rijen is helemaal ingevoerd

2
01-06-2018
  • Gilze en Rijen
  • website
  • Vele Handen
  • online
  • notaris
  • Notariële archieven
notaris-vansteensel-gilzeOpnieuw een mijlpaal in het Vele Handen project Notaris van toen zoekt transcribent van nu. De deelnemers aan ons project hebben weer een notarisarchief getranscribeerd. Deze keer zijn het de repertoria van de notarissen van Gilze en Rijen. Het beslaat de periode 1813-1935.
 
De notariële archieven van Gilze en Rijen staan al geruime tijd helemaal gescand online op deze website. De archieven van de opeenvolgende notarissen bevatten een schat aan informatie over de dorpsleven van Gilze en Rijen en ook van omliggende plaatsen. Het gaat over heel persoonlijke zaken als testamenten en inboedels maar ook over verkopingen van huizen en hout tot aan leningen om bedrijven te starten of voort te zetten. Het hele spectrum van de samenleving komt voorbij in de notarisarchieven.

De toegang op de registers en akten van de notaris is het repertorium. Een repertorium bevat korte (en soms wat uitgebreidere) samenvattingen van de akten. Het biedt daarmee een ingang op de achterliggende, soms heel gedetailleerde informatie in de notariële akten.

Het online doorzoeken van de getranscribeerde repertoria laat nog even op zich wachten. Het vereist nog wat werk om de inschrijvingen in het repertorium te koppelen aan de juiste (minuut)akte in het archief. Daar gaan we binnenkort werk van maken.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe deelnemers zodat deze bronnen nog sneller beter doorzoekbaar en vindbaar op onze website komen. De notarissen van Chaam, Geertruidenberg, Hooge en Lage Zwaluwe, Loon op Zand, Oosterhout, Raamsdonk, Tilburg, Terheijden en Udenhout wachten nog op hulp!

Ga naar de   Vele Handen website, meld je aan en   kies voor ons project!

Eerder blogs over dit project:
Informatiemiddag over Vele Handen project
De eerste maand Vele Handen
100 deelnemers en 1000 scans
Project Vele Handen: 2500 scans ingevoerd

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag