Oosterhoutse kegelclub: Toujours Gai 1924

12
26-04-2018
  • 1924
  • sport
  • Oosterhout
  • Oomen
  • foto
  • aanwinst
Oosrerhoutse Kegelclub Toujours GayKegelclub Toujours Gai
De foto toont de mannen van de kegelclub Toujours Gai uit september 1924. Ze vieren hun 25-jarig jubileum. Gai had in die tijd de betekenis van vrolijk. Er ontstonden in de negentiende eeuw meer kegelclubs, vaak gegoede mannen, die het doen van goede werken voorop stelden.
Oosterhout kende naast Toujours Gai ook de kegelclub S.T.I.K., Steeds Treffen is Kunst, een naamgeving die al wat meer aan sport doet denken.  
De bloemetjes van Toujours Gai zijn letterlijk buiten gezet.
V.l.n.r. zittend molenaar Theodoor Kock, horlogemaker Andries Oomen, molenaar André Jansen, ijzerhandelaar Kees Ligtvoet en kolenhandelaar Andries Oomen;
Staand v.l.n.r. kapper Steven Banken, ijzerhandelaar Leo Michielsen, Frans Huijben, expediteur Kees Maas, J. Bol, Harry van der Pas, notarisklerk Frans Oomen, J. Kouwelaar, Chr. Biemans en bankbediende A.F. Oomen.

Collectie Oomen en Oosterhout
De familie Oomen vormde enige decennia geleden een bekende familie in Oosterhout. Bekend is de architect  A.W. Oomen, die rond 1925 de fabriek van Schrieck aan de Kloosterstraat ontwierp.
En we kennen natuurlijk Jan (J.J.A.M.) Oomen  (1917-1995), die vele  publicaties over de geschiedenis van Oosterhout op schrift stelde. De collectie van Jan Oomen werd na zijn dood door  zijn vier kinderen in september 1996 geschonken aan de gemeente Oosterhout. Vele foto's uit de collectie Oomen staan online, uiteraard voor zover de auteursrechten dat toestaan.
Onlangs ontvingen we een aanvulling op de bestaande collectie, waaronder foto's van de kegelclub Toujours Gai uit 1924. Jan Oomen heeft de foto gebruikt bij zijn publicatie Kent u ze nog... de Oosterhouters uit 1973.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag