Alle notariële archieven van Regionaal Archief Tilburg in Vele Handen beschikbaar

1
06-03-2018
  • crowdsourcing
  • Vele Handen
  • Raamsdonk
  • Terheijden
  • Oosterhout
  • Hooge en Lage Zwaluwe

VeleHanden-repertoire1912Vanaf vandaag zijn er vier nieuwe notariële archieven toegevoegd aan het Vele Handen project “notaris van toen zoekt transcribent van nu”. Het gaat om de plaatsen Hooge en Lage Zwaluwe, Terheijden, Raamsdonk en Oosterhout. Daarmee zijn alle notariële archieven die Regionaal Archief Tilburg beheert via Vele Handen beschikbaar om toegankelijk gemaakt te worden.

Is een van die vier nieuwe plaatsen voor jou interessant? Meld je aan als deelnemer bij Vele Handen! Ben je al deelnemer, wijzig dan je voorkeur voor de plaats waar je voor in wilt voeren.

We weten nu ook precies om hoeveel scans het gaat in dit project: 20.770 stuks. Daarvan is inmiddels iets meer dan 45 % door de vele handen gegaan. Volledigheidshalve moet ik daar wel bij zeggen dat de scans die geen informatie bevatten zoals titelbladen en lege bladen in het repertorium er voor het allergrootste deel al zijn uitgefilterd als onbruikbaar. Maar die tellen wel mee in die 45%.

Het is duidelijk: er moet nog veel werk verzet worden. De groep deelnemers die nu aan het invoeren is doet keihard zijn (en haar) best. Maar Vele Handen maken licht werk dus er is altijd plaats voor nieuw bloed.

Eerder blogs over dit project:
Informatiemiddag over Vele Handen project
De eerste maand Vele Handen
100 deelnemers en 1000 scans
Project Vele Handen: 2500 scans ingevoerd

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag