Brabantdag familiegeschiedenis 4-11-2017

8
24-10-2017
  • stamboomonderzoek
  • provinciehuis
  • familiegeschiedenis
  • Brabantdag
  • archiefcorner
provinciehuis (1)

Op zaterdag 4 november organiseert de NGV de Brabantdag Familiegeschiedenis in het Provinciehuis te 's-Hertogenbosch. Tussen 10.30 uur en 16.00 uur kan iedereen met belangstelling voor familiegeschiedenis terecht op dit gratis publieksevenement. 

Het programma voor de Brabantdag is zeer afwisselend. Er zijn lezingen, er is cabaret en muziek, vele organisaties zullen zich presenteren, natuurlijk wordt er Schrobbelèr geschonken en speciaal voor deze dag is er een glossy uitgegeven.

Gezin van RenswouwOp de website www.verrassendverleden.nl vind je het complete programma van de dag . Tijdens dit evenement zal ook het Regionaal Archief Tilburg aanwezig zijn in de archiefcorner in de centrale hal van het Provinciehuis. Wij helpen je graag op weg met jouw onderzoek naar je familiegeschiedenis. Er wordt uitleg gegevens over het gebruik van onze website en wat je daar digitaal kunt vinden. Hoe start je met het onderzoek, welke bronnen zijn beschikbaar, hoe noteert je wat je gevonden heeft enz. 

Voorbeelden van dieper onderzoek in familiegeschiedenis tref je ook op de eerder genoemde website onder het kopje "verhalen". Één van de schrijvers is deze dag bij ons aanwezig om te vertellen hoe haar onderzoek heeft plaatsgevonden en in welke bronnen zij gezocht heeft.

935967_611673345509921_1065829752_nBenieuwd naar de invloed van familiegeschiedenis op het Brabant waar we nu in leven? Benieuwd naar je eigen familiegeschiedenis? Wellicht tot ziens op 4 november in het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch!
Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag