Steeds populairder: scanning on demand

3
20-10-2017
 • digitalisering
 • digitaal
 • bouwtekeningen
 • dienstverlening
 • scans
 • scanning on demand
39472Sinds april 2016 heeft Regionaal Archief Tilburg een eigen scanstraat. Na een paar maanden testen, oefenen en verbeteren bieden we sinds eind 2016 scanning on demand aan. Met deze service kunnen bezoekers van de studiezaal bouwdossiers en bouwtekeningen laten scannen. Voorheen was het vrijwel alleen mogelijk om bouwtekeningen op papier te laten kopiëren. Dit werd door een externe partij gedaan waardoor het soms wat langer duurde en er hoge kosten aan verbonden waren. Door het zelf scannen van de tekeningen kan dit een stuk sneller en goedkoper. Dat de vraag naar digitalisering groot is merken we aan het aantal scan aanvragen sinds januari 2017. Er zijn maar liefst 3.467 scans van bouwtekeningen en/of bouwdossiers door ons gemaakt! De papieren kopie lijkt daarmee uit te sterven. Door het verzenden via Wetransfer staan de scans al binnen een paar uur in de mailbox van de aanvrager.

Naast bezoekers maken ook de gemeenten gebruik van onze scanstraat. Ook zij laten steeds meer dossiers inscannen, zodat de post en de bodes niet meer met pakken papier op en neer hoeven. Voor de gemeenten zijn er sinds januari al 11.018 scans gemaakt.
De scanstraat draait dus op volle toeren en naar verwachting zal dit in de toekomst alleen maar toenemen!

2 reacties

Reageren
 1. Jaƫl | Mar 22, 2019

  Hoi Marc,

  ik speel jouw vraag door naar mijn collega Jean-Paul die veel van scanning on demand weet.

  Groet Jaël

 2. Marc | Mar 21, 2019

  Hallo,

  Ik ben mij aan het oriënteren op de mogelijkheden om scanning on demand te gaan toepassen in het Regionaal Archief Gorinchem. Ik ou graag wat meer informatie willen  over de gebruikte apparatuur en de kosten die jullie in rekening brengen.

  Met vriendelijke groet,

  Marc Lemmens

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag