Maak kennis met de vernieuwde bibliotheek van het archief

5
06-10-2017
  • boeken
  • bibliotheek
Bibliotheek - Tilburg boeken‘Ik wist niet dat het archief ook een bibliotheek heeft’, is een veelgehoorde opmerking de afgelopen week in de studiezaal van het Regionaal Archief Tilburg. Sinds 7 september is de bibliotheek verplaatst naar een nieuw ingerichte ruimte naast de studiezaal. Daarvoor stond de collectie in het ondergrondse depot.

In de bibliotheek vind je meer dan 8.000 boeken en bijna 150 tijdschriften over de geschiedenis van de regio, Tilburg, Noord-Brabant en Nederland. Ook is er een collectie kerkgeschiedenis en een collectie genealogie.

bibliotheek opening 1Er zijn ruim 25 lopende abonnementen op heemkunde-, genealogie en geschiedenistijdschriften. We bewaren historische tijdschriften uit de regio, zoals personeelsbladen van de BBA, van de hoofdwerkplaats van de NS en van de Tilburgse politie. Ook vind je er studentenbladen als Rood front voor revolutionaire volkseenheid : fakulteitskrant KSB-cel Sociologie Tilburg en Rode studentenpers van de Kommunistiese studentenbond. De catalogus van de bibliotheek is via de website te doorzoeken.

bibliotheek opening 2De bibliotheek is toegankelijk voor bezoekers tijdens de openingstijden van het archief. Bezoekers mogen zelf boeken en tijdschriften zoeken. Ze worden niet uitgeleend. Lever de boeken dbibliotheek opening 3us aan het eind van je bezoek in bij de balie van de studiezaal. De medewerkers zetten de boeken terug in de kasten.

Op vrijdagochtend 6 oktober werd de bibliotheek feestelijk heropend!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag