Actie buiten de gebaande paden - manifestatie afgelast

2
27-09-2017
 • muurkranten
 • actiecultuur
 • manifestatie
Gannuleerd manifestatieTot onze spijt hebben we een paar dagen voor de manifestatie GEEN CENSUUR OP DE MUUR! moeten constateren dat het aantal aanmeldingen achterbleef bij de verwachting en hebben we besloten de dag af te blazen.

Ondanks dat de manifestatie niet doorgaat, heeft het ons wel veel gebracht. We zijn in beeld gekomen bij verschillende actiegroepen, hebben banden kunnen smeden met het activistische circuit. In onze collectie missen we archieven van actiegroepen en de contacten die we nu hebben gelegd, kunnen in de toekomst waardevol zijn.
Ook hebben we in aanloop op de manifestatie een collectie onder de aandacht gebracht, die anders niet te zien zou zijn. Als voorbeeld: de prachtige actiefoto’s die in de studiezaal hangen zijn één voor één beschreven op de website, wat circa 4.000 views opleverde. De aankondiging van de manifestatie is bijna 2.800 keer bekeken en werd dus goed gelezen. Veelbelovende cijfers, maar het leverde geen aanmeldingen op. Waren we 10 jaar te vroeg? Zijn de actievoerders van toen (nog) niet te porren voor een dag die ingaat op de geschiedenis van het actievoeren?

We zijn ons ervan bewust dat de actievoerders van nu moeilijk te bereiken zijn. Ze zitten overal en nergens. En ze zijn regelmatig tegen de overheid. Zijn wij als archief ook niet de overheid? Dat zijn we niet, want we zijn een stichting, maar onze banden met de overheid zijn nauw. Hebben we ons daarin vergist?

Jammer dat GEEN CENSUUR OP DE MUUR! niet doorgaat, want wij geloofden in het programma, we waren ervan overtuigd dat het aansprekend, afwisselend en interessant was. We krabden onszelf achterop het hoofd: waarom loopt het niet? Met het onderwerp Muurkranten en Actiecultuur traden we buiten de gebaande paden van een archief, helaas niet met het resultaat dat we hoopten. Als archief vinden we dat we ook ‘andere’ onderwerpen moeten belichten dan die thema’s die je bij een archief verwacht. De ene keer lukt dat wel (zoals bij Aan Tafel), de andere keer niet. Maar als je het niet probeert…..

Tot ziens bij één van onze volgende activiteiten!

1 comment

Reageren
 1. Joop | Oct 29, 2017
  Jammer dat het niet doorgegaan is. Zo’n hele dag met sprekers is ook niet niks, je kunt niet in en uitlopen en inschrijven voor het eten doen de meeste niet. In korte vorm meer kqns van slagen gehad.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag