Benefietavond i.s.m. Tilburg Cobbenhagen Center

17
26-09-2017
  • Tilburg
  • Vrijheid doorgeven
  • Tweede Wereldoorlog
  • studenten
  • benefietavond
  • Tilburg Cobbenhagen Center
Op donderdagavond 5 oktober organiseren het Tilburg Cobbenhagen Center en Regionaal Archief Tilburg een benefietavond. Tijdens de avond worden diensten en producten geveild vanuit het netwerk Erfgoed Tilburg. Er kan geboden worden op zaken als een bezoek aan gedenkplaats Haaren, het aanvragen van verzoeknummers bij de beiaardier, een creatief kinderfeest of een teambuilding op ludieke Tilburgse wijze. De benefietavond wordt muzikaal omlijst door Bigband Waalwijk.
Het geld dat hiermee wordt opgehaald, wordt gebruikt voor de realisering van een documentaire over 22 omgekomen Tilburgse studenten in de Tweede Wereldoorlog. De documentaire is een onderdeel van het project ‘Vrijheid doorgeven’ van het Tilburg Cobbenhagen Center.
 
Deelname aan de benefietavond is gratis (met hapjes en drankjes), maar wel graag even aanmelden.
De avond start om 19.30 uur (inloopt 19.00 uur) en loopt tot 21.30 uur. Locatie is de studiezaal van Regionaal Archief Tilburg.
Wil je erbij zijn, meld je dan snel aan!

Wil je het project graag steunen, maar kun je niet aanwezig zijn op de avond, doe dan een donatie op NL04 RABO 0146124081 ten name van Stichting Mommerskwartier o.v.v. Donatie Benefietavond

uitnodiging benefietavond_zp

Meer informatie over het project ‘Vrijheid doorgeven’:
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn 22 Tilburgse studenten omgekomen tijdens bombardementen, verzetsactiviteiten, in concentratiekampen en aan de gevolgen van dwangarbeid, ongeval of ziekte. Van hen was oorspronkelijk niet meer bekend dan een naam en een sterfdatum. Op het digitaal monument www.monumentvoordevrijheid.nl krijgen zij een verhaal en een gezicht. Het monument is een eerbetoon aan de universitaire gemeenschap in oorlogstijd, maar ook een middel om de inhoud van het universitaire motto Understanding Society te verdiepen en studenten van nu na te laten denken over de vrijheid en het onderwijs.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag