Project Vele Handen: 2500 scans ingevoerd

5
15-09-2017
  • Moergestel
  • Hilvarenbeek
  • Hooge en Lage Zwaluwe
  • Oosterhout
  • Terheijden
  • Raamsdonk
  • Vele Handen
Vele-handen-20170908Het project Notaris van toen zoekt transcribent van nu  loopt nu bijna zes maanden. Er is in die periode veel werk verzet door de deelnemers. Er zijn nu 115 deelnemers aan dit project via Vele Handen aangemeld.

Van die 115 zijn er een paar heel erg actief en leveren bijna dagelijks transcripties aan. Het is geweldig dat die mensen dat doen. Langzaam aan komt er op deze manier steeds meer informatie beter beschikbaar voor onderzoek.

Twee gemeenten zijn nu al helemaal ingevoerd: Hilvarenbeek en Moergestel. De laatste is een klein archief, maar die tellen ook mee!

Ondertussen gaat het scannen ook door. De notariële archieven van Terheijden, Raamsdonk en Hooge en Lage Zwaluwe worden momenteel gescand en daar komt binnenkort Oosterhout ook nog bij. Die aanvullingen gaan ook allemaal deel uitmaken van dit Vele handen project. Er komen dus nog meer registers aan om te transcriberen.

Het presenteren van de ingevoerde gegevens is een ander punt van aandacht. We zijn bezig om dat mogelijk te maken via onze website. In het najaar kunnen we daarvan de eerste resultaten laten zien.

Tot slot willen in het najaar het transcriberen een nieuwe impuls geven door nieuwe deelnemers te werven. De lange winteravonden komen er weer aan en het meedoen aan die project is een mooie tijdsbesteding in de warmte van de eigen woning.  

Op alle gebieden goed nieuws!

Eerder blogs over dit project:
Informatiemiddag over Vele Handen project
De eerste maand Vele Handen
100 deelnemers en 1000 scans

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag